Amerikai foci

2020.04.29. 07:30

A csirkemellen nem múlik

A Tigers elnöke szerint ígéretes játékosok kerültek az NFL-be.

Joe Burrow (középen) egyetemi szinten mindent megnyert

Forrás: ASSOCIATED PRESS

Az előző hét végén megtartották a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) holtszezonjának legjobban várt eseményét, a draftot. Ennek során a csapatok azon fiatal tehetségek közül választanak játékosokat, akik nem szerepeltek még a ligában. Az idei játékosbörzét minden korábbinál többen tekintették meg az Egyesült Államokban, a három nap során összesen több mint 55 millió ember kapcsolt az eseményre a különböző csatornákon – számolt be róla az MTI. A drafton a Cincinnatti Bengals választhatott elsőként, és le is csapott az LSU-val bajnokságot nyerő, a szezon legjobb egyetemista játékosának választott Joe Burrow-ra.

Népszerű irányítók és elkapók

– Nem jelenteném ki, hogy az utóbbi évek legerősebb draftosztálya a mostani, de nem rossz, vannak benne potenciális sztárok – beszélt az eseményről Mihalik György, a Nyíregyháza Tigers elnöke. – Főleg irányító- és támadófalposztokon erős a felhozatal. Említhetjük az első választott Joe Burrow-t, de a Dolphins ígéretes játékost szerzett meg ötödik helyen Tua Tagovailoa személyében, a Chargers is kezdő irányítónak igazolhatta Justin Herbertet, aztán van kapásból négy-öt offensive tackle (az egyik poszt a támadófalban – a szerk.), aki azonnal meghatározó lehet. Nagy meglepetés az első tizenhat választás között nem volt, arra viszont szinte senki nem számított, hogy a Green Bay az első körben irányítót választ, holott náluk játszik Aaron Rodgers, aki nincs benne még annyira a korban. Érdekesség még, hogy az első körben hat elkapó kelt el, általában nem szoktak ilyen sokat választani. Burrow-ra nagyon kíváncsi mindenki és én is, az első választottakat mindig nagyobb figyelem övezi. Felróják neki, hogy gyenge a karja, de mint tudjuk, az NFL-ben nagyon jó csirkemelleket osztogatnak, biztosan gyorsan megerősítik. Szóval vannak érdekes játékosok, majd meglátjuk, ki mire viszi.

Ez még a jövő kérdése, mint ahogy az is, hogy lesz-e idén itthon amerikaifoci-szezon. A Tigrisek a divízió I.-es bajnokságban március 22-én játszották volna az első meccsüket, a bajnokság döntőjének tervezett időpontja július 19. A szövetség május 15-éig függesztette fel a bajnokságot, elképzelhető forgatókönyv, hogy ősszel rendezik a találkozókat, de akkor az Európa-bajnoki selejtezőkhöz is alkalmazkodni kellene.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában