Szpari

2020.05.12. 08:10

Edző és játékos is kreatívan dolgozott a cél érdekében

A Szpari erőnléti edzője a távolból is felügyelte a játékosok egyéni edzéseit.

MKDarabos Balázs (j) igyekezett jó formában tartani Gyurján Bencééket

Forrás: NYIREGYHAZASPARTACUS

Fotó:

A sportélet látszólag megállt az utóbbi két hónapban, a munka azonban a profi egyesületeknél nem fejeződött be, csupán átalakult. A Nyíregyháza Spartacus labdarúgócsapatának erőnléti edzője, Darabos Balázs is aktív maradt a karanténos időszakban: futott, online edzéseket tartott, és bőszen tervezte a futballisták tréningjeit, hogy megmaradjon az erőnlétük.

– Heti hat egyéni erőnléti edzése volt a csapatnak, háromhetente kaptak két nap pihenőt a srácok – beszélt az elmúlt hetekről Darabos Balázs. – Napi szinten küldték a videókat, a GPS-adatokat és tartottam a kapcsolatot mindenkivel, hogy tudjam, ki milyen állapotban van.

Megmosolyogtató videók

– A legnehezebb az volt, hogy nem lehetett úgy edzést tervezni, hogy mindenki azonos gyakorlatokat végezzen, mert nem volt mindenkinek azonos eszköze, felszerelése. Ettől függetlenül igyekeztem úgy összeállítani az edzéseket, hogy nekik se legyen monoton, de benne legyenek azok az erőfejlesztő és kardioprogramok, illetve agilitást fejlesztő gyakorlatok, amik szükségesek ahhoz, hogy ne a nulláról induljunk el később, másrészt a játékosoknak is kreatívnak kellett lenniük az említett eszközhiány miatt, de mindenütt akadt valami, amit bójának lehet használni. Születtek megmosolyogtató videók, de mindenki becsülettel tette a dolgát, mert jó állapotban akart visszatérni.

– Mi úgy készültünk, hogy folyatódik a bajnokság, bíztam benne, lesz két-három hetünk felkészülni közösen, és akkor egy nagyszerű állapotban lévő csapattal álltunk volna ki a hátralévő mérkőzésekre – folytatta az erőnléti edző. – A fiúk hat hétig nem végeztek labdaspecifikus feladatokat, ez meg is látszik rajtuk, éppen ezért fontos, hogy most már az ilyen fajta edzéseket is végre tudják hajtani. Noha nincsenek mérkőzések, ez az időszak szükséges ahhoz, hogy megfelelő állapotban kezdjük a nyári felkészülést.

Mint ismert, Darabos Balázs a Spartacus szinte teljesen átalakult szakmai stábjának is a tagja. Az erőnléti edző már megkezdte a munkát az új kollégákkal: a stáb közösen elemzi az edzések adatait és a játékosok fizikai állapotáról készült mérések eredményeit, továbbá Darabos megosztja a többi trénerrel azt is, melyik játékosnak mik az erősségei, és mit kell fejleszteni.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában