Mennyei megyei I.

2020.06.03. 07:54

A hozzáállásukkal nem volt gond

Csak szeptember végére vették fel a megyei első osztály ritmusát.

Madzin István (labdával) volt a Kemecse leggólerősebb játékosa

Forrás: KM-archív / Pusztai Sándor

Fotó: Pusztai Sándor

A Kemecse az előző idényben a megyei II. osztály Pannónia Zrt. csoportjában a második helyen végzett. Sokáig kétséges volt, hogy indulhatnak-e a megyei I. osztályban.

– A bajnok Nyírkarász visszalépésével zöld utat kaptunk, de nagyon kevés időnk maradt játékosok igazolására, ezért a fiatalítás mellett döntöttünk. Célul tűztük ki, hogy első évben bent maradjunk és stabil tagjai legyünk az I. osztálynak – tekintett vissza Márton Péter.

Javult a játékuk

A kemecsei gárda alaposan beragadt a rajtnál, az első hat fordulóban öt vereségük mellett csupán egy döntetlenre voltak képesek.

– A sorsolásunk sem volt túl szerencsés, hiszen az első öt fordulóban kizárólag topcsapatokkal találkoztunk. Hittünk magunkban, hittük, hogy jönni fognak az eredmények is. A hozzáállással és a mutatott játékkal nem volt gond, idő kellett azonban, míg felvettük az osztály ritmusát és megtaláltuk a saját stílusunkat – tette hozzá a szakvezető.

Szeptember végére aztán összeállt a csapat, és a Mátészalka elleni győzelemmel új szakasz kezdődött a csapat életében. Az ősz hátralévő részében ötször szereztek három pontot, egy alkalommal végeztek döntetlenre, és csupán kétszer hagyták el vesztesként a gyepet. Madzin István igazolásával a gólok is megérkeztek Kemecsére.

Télen további négy új játékos érkezett, Benkő Balázs Nyírbátorból, Farkas Márton és Bernát Martin Ibrányból, míg Gégény Mihály Nagyhalászból csatlakozott a csapathoz.

Szünet után a kemecsei gárda három mérkőzésen lépett pályára, Nyírgyulajon és Nagyecseden is kikaptak, és hazai környezetben az Ibrány ellen sem jártak sikerrel.

– Erősített kerettel vágtunk neki a tavasznak. Bár a játék javult, az eredmény hasonlóan alakult, mint ősszel. Kiváló játékosok alkotják a Kemecsét, és mint mindenkinek, nekünk is rosszul jött a kényszerszünet. Kezdtünk lendületbe jönni. Sose tudjuk meg, mire lettünk volna képesek a szezon végére. Előretekintünk, és merünk majd nagyot álmodni. Új igazolásokkal tárgyalunk, és remélhetőleg el tudjuk majd kezdeni a felkészülést júliusban. Köszönettel tartozom Lipők Sándor polgármester úrnak, Kondor Lajos elnök úrnak a támogatásért és a háttérmunkáért. Külön köszönet Resán Attila szakosztályvezető úrnak, hogy lehetővé teszi a megyei első osztályú futballt Kemecsén.

Kemecsei számok

Végeredmény

11. 18 6 2 10 28-43 20

Hazai pályán

15. 9 2 2 5 11-19 8

Idegenben

8. 9 4 – 5 17-24 12

Házi góllövőlista. 17 gólos: Madzin István. 4 gólos: Nagy Dávid. 3 gólos: Szaffián Szabolcs. 2 gólos: Kovács Imre. 1 gólos: Sándor Dávid, Szathmári Dávid.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában