Újfehértó

2020.06.05. 11:52

Honvédelmi sportközpont épül

Újfehértón pénteken délelőtt letették a honvédelmi sportközpont alapkövét, az eseményen beszédet mondott dr. Simicskó István kormánybiztos, dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő és dr. Hosszú József, a város polgármestere.

Fotó: DODO FERENC

Pénteken délelőtt Újfehértó határában elhelyezték a 2021 augusztusára megépülő Újfehértói Honvédelmi Sportközpont alapkövét. A beruházás összesen közel 900 millió forintba kerül.

– Öt honvédelmi sportközpont épül majd az országban – mondta dr. Simicskó István kormánybiztos. – A balassagyarmati után a mostani alkalom a második alapkőletétel, ezeken kívül Szarvason, Szigetváron és Baján épül ilyen létesítmény. Bár a második alapkőletételnél tartunk, őszintén remélem, az átadást itt tartjuk meg először – tette hozzá.

– Örömmel látom és tapasztalom Újfehértó folyamatos fejlődését – mondta dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő. – A városban az utóbbi tíz évben összesen 34 nagy program valósult meg összesen 14 milliárd forint értékben.

– A tervek szerint jövő augusztusban adjuk át az Újfehértói Honvédelmi Sportközpontot – mondta lapunknak dr. Hosszú József, a város polgármestere.

Számunkra minden új beruházás, fejlesztés fontos, ami a város gyarapodását eredményezi, de különösen fontosak azok, amelyek a fiatalokról szólnak.

A 710 négyzetméteres épületben edzőtermek, konditermek lesznek. Az edzőtermekben elsősorban a küzdősportok tanulására, gyakorlására lesz lehetőség, de az épületben helyet biztosítunk majd a honvédelmi nevelésre is. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a sportközpont munkahelyeket is teremt majd – tette hozzá.

JG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában