Labdarúgás

2020.09.22. 07:22

Szünet után rájuk mentek, bejött

Sándor István szeretne a tarpai csapattal az Amatőr Kupa döntőjében játszani.

A kilencvenkettedik percben ezzel a tizenegyessel egyenlített a Tarpa, a kapus balra, Sándor István lövése nyomán a labda jobbra

Fotó: Mán László

Vasárnap nem túl boldogan falatozták az egyébként remek tarpai töltött káposztát a komáromi focisták azon a korai estebéden, amelyen a házigazdák látták vendégül ellenfelüket. Nem sokkal korábban a Magyar Kupában tizenegyespárbajban maradt alul a Bozsik Péter irányította Duna–parti település együttese, így érthetően nem volt jókedvük a fáradt focistáknak.

A meccs egyik hazai hőse a két tizenegyest hárító Somogyi Pál volt, a másik pedig Sándor István. Sztyopa a rendes játékidő ráadásában jogos büntetőből egyenlített és adott lehetőséget a hosszabbításra. Aztán a tizenegyespárbajban sem hibázott a tarpaiak egyik ásza, aki egyébként az előző bajnokságban a komáromi csapatban is játszott.

Megtalálták az ellenszert

– Januárban igazoltam Komáromba, ahol jól éreztem magam, remek kis társaság volt, mondhatom, kedveltek – kezdte visszapillantását a kupabravúrra Sándor István. – Sajnos, a vírushelyzet miatt csak két mérkőzésen játszottam. Mint a Nyíregyháza Spartacus játékosmegfigyelője az idén két meccsüket is láttam, így amikor tarpai edzőnk, Mihajlo Ivanicja kíváncsi volt a véleményemre a komáromiakról, természetesen igyekeztem minél jobban jellemezni a játékukat.

– Az első félidőben gyengén játszottunk, az elején nem találtuk a felállásuk ellenszerét – folytatta a meccs értékelésével Sándor István. – Mindig úton voltunk, mert jól passzolgattak, és túl sok területet hagytunk nekik erre. Jó kis csapat, nem véletlenül ötödikek az NB III. Nyugati csoportjában. A szünetben alaposan átbeszéltük azt, hogy mit kell változtatnunk: rájuk kell mennünk, agresszívabban kell letámadni őket! Be is jött, már nem ment úgy nekik a passzolgatós játék, mint korábban. Sokszor elívelték a labdát, és jöttek a helyzeteink is. Szerencsére sikerült egyenlíteni, és úgy vélem, a döntetlenre rá is szolgáltunk. A hosszabbításban hiába szereztünk vezetést, balszerencsénkre sikerült nekik is egyenlíteniük, végül kihúztuk a tizenegyesekig, abból pedig szerencsére jobban jöttünk ki.

– Ami a tizenegyeseimet illeti, az elsőt biztosan értékesítettem, a párbaj előtt azonban kicsit foglalkoztatott, hogy ilyenkor a második gyakorta kimarad. Szerencsére nem így történt. Sikerült jól megrúgnom, és nagyon örülök annak, hogy a tarpai foci történetében először lépett a csapat a főtáblára, és az első körből tovább is jutottunk.

Ami a követező fordulót illeti, van, aki szerint jó lenne még egy alacsonyabb osztályú csapat, aztán pedig valami patinás élvonalbeli klub, elsősorban a Fradi.

Verhető ellenfelet

– Én úgy szeretném, ha még verhető ellenfelet kapnánk, és megyei első osztályúként a kupadöntő előtt játszhatnánk az Amatőr Kupa fináléjában. Aztán persze jó lenne valami nagy csapatot idehozni a lelkes közönségünknek. Majd Fortuna dönt – így Sándor István.

Sztyopa a Szpari játékosmegfigyelője, az a fő munkája. Amennyiben ideje engedi, egy edzésen részt vesz a tarpaiakkal, és ha tud, játszik a meccseken. Például csütörtökön, amikor a kupameccs miatt elhalasztott találkozón Nyírgyulajon lép pályára a Tarpa. Vasárnap viszont biztosan nem megy Tarpára, ahol a beregi derbin a Vásárosnamény lesz a vendég.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában