megyei I.

2020.12.15. 07:59

Mozgalmas nyarat zaklatott ősz követett

Mándokon a koronavírus és a sérülések nagyban befolyásolták az eredményeket.

MK

A piros mezes mándokiaknak nehéz szezonjuk volt

Fotó: KM-archív / Pusztai Sándor

Nyáron a Mándoktól volt „hangos a zuhanyhíradó”, hiszen a csapathoz több mint egy kezdőcsapatnyi új játékos érkezett. A fiatalok mellett olyan, sokat megélt futballisták is csatlakoztak Dancs Attila együtteséhez, mint például Katona György, Törtei Tamás vagy Illés Gyula, így a gárda jó reményekkel vághatott neki a szezonnak.

Csakhogy közben folyamatosan sérülések és a koronavírus is hátráltatta a csapatot, ezért a Mándok tizenkét meccs után a 10. helyen áll az idő előtt elérkezett téli szünetben.

– Nyáron nagyban átalakult a csapatunk, próbálunk követni egy új irányvonalat a fiatalítással: tizenhárom játékost igazoltunk, a jelenlegi keretünk tizennyolc fős, amiből kilencen tizennyolc és húsz év közöttiek – foglalta össze az eddigieket Dancs Attila, a Mándok edzője

– A beépítésükön fáradoztunk az őszi szezonban, de nem számoltunk azzal, hogy ennyi sérülés, eltiltások és koronavírusos megbetegedések lesznek. Ez befolyásolta az egész szezont. Amikor kompletten tudtunk kiállni, akkor jó játékot játszottunk, az eredmények is jöttek, de például a Mátészalka ellen tizenkét-tizenhárom emberrel is sikerült győznünk. Arra is volt példa a Nagyecsed ellen, hogy velem voltunk meg tizenegyen, és végig kellett játszanom a meccset.

Sajnálja, hogy befejezték

A mándokiak egy-két mérkőzésen azért megmutatták, érdemes rájuk odafigyelni, és emlékezetes, hogy a Magyar Kupában is eljutottak a főtábláig, ahol az NB I.-es Mezőkövesd állította meg őket.

Tavasszal ott akarunk lenni a hatodik hely környékén, bízom benne, egy csapat életében egy szezonban csak egyszer van ilyen, hogy ennyi hiányzója legyen

– folytatta a tréner.

– Ettől függetlenül a tavaszt még rászánjuk arra, hogy a fiatalokat beépítsük, komolyabb céljaink majd a 2021–2022-es idénytől lesznek. Azt szeretném hozzátenni, hogy nekünk rosszul jött a szezonbefejezés, mert az utolsó meccsen simán vertük meg a nagyon jó Mátészalkát. Megértem persze azokat, akik nem akartak már játszani, gondolom amiatt, mert próbálnak erősíteni a télen, arra viszont kíváncsi leszek, hogy játszhatnak-e olyanok az „őszi” meccseken, akik télen csatlakoznak az új csapatukhoz.

MK


Mándoki számok

Őszi állás

10. 12 4 2 6 27–29 14

Hazai pályán

6. 7 4 1 2 20–14 13

Vendégként

15. 5 – 1 4 7–15 1

Házi góllövőlista. 7 gólos: Toldi András. 6 gólos: Gyüre Tamás. 3 gólos: Katona György. 2 gólos: Baglyos Levente. 1 gólos: Barna Ferenc, Bökönyi Levente, Dallos László, Elek Ádám, Illés Gyula, Lakatos István, Maroda Nándor, Törtei Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában