mennyei

2021.02.10. 09:42

Elsült a lábuk szombaton

A Csenger csatára kezdőként, a Biri játékosa csereként vágott hármat.

BB

Varjú Patrik (jobbra) mesterhármast rúgott a Nagyhalásznak

Fotó: Varjú Patrik archívuma

Alig indult újra a megyei fociélet, és már két játékos is van, aki klasszikus mesterhármassal vétette észre magát.

A Nyír-Wetland megyei I. osztályú bajnokságban a Csenger szombaton a Nagyhalászt fogadta. A találkozót a hazaiak nyerték, az 5–3-as sikerből oroszlánrészt vállalt egymás utáni három góljával Varjú Patrik. A huszonegy éves játékos tavaly télen érkezett Tarpáról az akkor még megye kettes Csengerhez. Elmondása szerint utánpótlás-találkozón volt olyan, hogy kilencszer is betalált, felnőttek közt azonban ez volt az első alkalom, hogy egy mérkőzésen többször volt eredményes.

– Vereséggel kezdtük az évet, így még ha nézők nélkül is, de hazai pályán mindenképpen nyerni akartunk, szerintem erőszakosan és jól is játszottunk – fogalmazott Varjú Patrik, majd rátért találataira. – Az első fél órát követően egy bedobás után a visszapasszolt labdát rúgtam be a kapuba ballal, aztán a félidő hajrájában az alapvonalról visszalőtt labdát gurítottam be a kapuba. A harmadik találatomat fejesből szereztem, erre vagyok a legbüszkébb, mert így csak ritkán vagyok eredményes.

Szabadrúgásból is betalált

Szintén ezen a napon a megyei II. osztály Pannónia Zrt. csoportjában a Biri a nyíregyházi stadion műfüvesén fogadta a dobogóra kacsintgató Apagy gárdáját. Már minden veszni látszott, 3–1-re vezetett az Apagy, amikor Dankó Zsolt, az Apagy edzője bevetette titkos fegyverét: az 53. percben pályára küldte Markovics Lászlót. A negyedik ikszét taposó játékos élt is a lehetőséggel, alig negyedóra alatt berámolt hármat és megfordította a mérkőzést.

– Ifi koromban előfordult, hogy egy félidő alatt ötöt rúgtam, felnőttként kettő volt eddig a legtöbb – mondta a Biri labdarúgója. – Az elsőnél „könnyű” dolgom volt, begurították középre a labdát, és ott már csak a kapussal voltam szemben, a második egy jól eltalált szabadrúgás volt, az utolsó pedig büntetőből született – elevenítette fel a történteket Markovics László.

BB

Borítókép: Varjú Patrik (jobbra) mesterhármast rúgott a Nagyhalásznak | fotó: Varjú Patrik archívuma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában