Szpari

2021.02.23. 09:29

Újabb ellenfelet nulláztak le

A Szpari a második bajnokiját nyerte meg egymás után.

MK

A győri védők nem bírták Yasin Hamed tempóját

Fotó: Pusztai Sándor

Nem indult jól, de sokkal szebben folytatódott a Nyíregyháza Spartacus vasárnapi, Győr elleni bajnoki mérkőzése. Az ETO szinte azonnal kialakított egy helyzetet, és az első 10-15 percben nagyon veszélyesen futballozott, ám a Szpari átvészelte a nehéz időszakot, előbb csak kiegyenlítetté tette a játékot, majd át is vette az irányítást.

A nyíregyháziak kisebb termetű futballistáinak, így Yasin Hamednek, Paku Rolandnak vagy Kalocsai Lászlónak nagyon feküdt a rosszabb talaj, gyorsaságukkal igencsak megnehezítették a vendégek dolgát.

Maradt még bennük gól

A Spartacus Gresó Mátyás találatával vezetést szerzett az 52. percben, a hátralévő időben pedig kontrollálta a meccset.

– Nagyon elszánt volt a társaság, talán kicsit túlpörögtek a fiúk, ez okozhatott kis blokkot az elején – értékelt Gálhidi György, a nyíregyházi csapat vezetőedzője.

Látszik, hogy fizikailag jó állapotban van a csapat, nem ez volt az első meccs, amelyen a második fél­időre őröltük fel az ellenfelet.

– A nagy akarás akkor már minőségben is megmutatkozott. Addig is hajtottunk, mentünk előre, de nem futballoztunk elég okosan és koncentráltan. Sokat dolgoztunk, futottunk a meccsen, ezzel kerekedtünk a Győr fölé. Úgy éreztem, hogy maradt még gól a fiúkban. Az ETO leginkább pontrúgások után volt veszélyes, de nem engedtük annyira a kapunk elé a vendégeket, hogy bajba kerüljünk.

A Szpari eddigi huszonöt bajnoki mérkőzéséből ez volt a kilencedik olyan találkozó, amin nem kapott gólt, és a 9–10. forduló óta először fordult elő, hogy egymás után két meccset nyert meg.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában