Röplabda

2021.03.20. 09:05

A mámor már a fiókban

A kupagyőztes Fatumnál már a vasárnap kezdődő Extraliga-elődöntőre koncentrálnak.

MK

20201222 Nyíregyháza fotó: Dodó Ferenc DF Kelet-Magyarország FATUM Nyíregyháza - Vasas Óbuda Extraliga női röplabda mérkőzés. képen: ORTIZ RUIZ NEIRA MARINA #14

Fotó: Dodó Ferenc

Az ünneplés szerdán véget ért a Fatum-Nyíregyházánál, a hét második felétől már teljes erőbedobással a Vasas elleni, vasárnap kezdődő Extraliga-elődöntőre készült a friss kupagyőztes csapat. Szükség is van rá, hogy a feladatra koncentráljon a gárda, hiszen legjobb esetben 6, legfeljebb 10 fontos meccset játszik még a szezonban, a cél pedig egyértelmű: megnyerni a bajnokságot.

Helyén kezelték a szituációt

– A kupadöntő után is nyilatkoztam, hogy kemény lesz ez a hét, meg kell húzni azt a bizonyos vonalat, fiókba tesszük a kupasiker okozta mámort, mert elviheti rossz irányba a társaságot – mondta el lapunknak Németh Szabolcs vezetőedző. – De nem ezt a társaságot! A lányok úgy reagáltak erre a szituációra, ahogyan kell, jól edzettünk az elmúlt napokban, most már specifikusan a Vasasra készülve. Jók az előjelek, de mégiscsak egy elődöntőről beszélünk egy jó csapattal szemben, ezért az elejétől a végéig koncentrálni kell. Ha ezt megtesszük, nehéz kibillenteni a csapatunkat.

A Vasas a negyeddöntőben az UTE-val találkozott. A lila-fehérek két meccsen is közel álltak a győzelemhez, de egyszer sem sikerült véghezvinniük a bravúrt, és az óbudaiak három sikerrel (3:2, 3:2, 3:1) továbbjutottak.

– Az Újpest ellen láttuk a Magyar Kupában, hogy amikor lehiggadtunk, közé tudtunk tenni tíz pontot. Ha odafigyelünk a Vasas ellen, akkor nem mondom, hogy tíz lesz közte, de remélhetőleg nyugodtan tudunk belemenni a végjátékokba.

Sok változtatás

A két csapat idáig kétszer találkozott egymással a szezonban. Októberben Budapesten, decemberben hazai pályán nyert a Fatum 3:1-re.

– A decemberi mérkőzésünk óta van egy új feladójuk és egy új centerük, változott a játékuk, megpróbáltunk erre felkészülni. A Vasasról tudni kell, hogy az edzőjük nagyon szereti rotálni a csapatot, mérkőzésen belül és két mérkőzés között is sokat változtat. Emiatt nehezebb volt felkészülni belőlük, de megpróbáltuk minden szemszögből megnézni a játékukat – tette hozzá a tréner.

A vasárnap 18 órakor kezdődő első mérkőzés az interneten élőképpel megtekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában