röplabda

2021.05.04. 09:29

A főpróbán már nyertek Grétáék

Női röplabda-válogatottunk két mérkőzéssel készült a pénteken rajtoló Eb-selejtezőre.

KM

Válogatottunk Szlovéniát verte meg

Fotó: MRSZ

A magyar női röplabda-válogatott lejátszotta első mérkőzését a tavaly februárban kinevezett Jakub Gluszak szövetségi kapitány irányításával. A csütörtöki, öt szettre tervezett találkozót 4:1-re nyerte meg Szlovénia, melynek soraiban Sara Najdic és a Békéscsabáról ismert Tina Grudina is lehetőséget kapott. A mieinknél Szakmáry Gréta csapatkapitány 16 pontot szerzett, és csereként pályára lépett a Fatum-Nyíregyháza liberója, Tóth Fruzsina is.

Franciaországba utaznak

A felek pénteken is megmérkőztek egymással, akkor a négyszettes találkozót 3:0-ra nyerte meg a magyar együttes. A válogatott két nyíregyházi játékosa főszereplő volt, Tóth ezúttal kezdett, Szakmáry 13 pontig jutott. Nemzeti csapatunk péntektől vasárnapig Franciaországban, egy héttel később a Ludovika Arénában vívja Eb-selejtezőit a franciák mellett Izrael és Dánia legjobbjaival. A csoportból az első kettő jut ki az augusztus 18-án kezdődő szerb–horvát–román–bolgár közös rendezésű kontinensviadalra.

Férfiválogatottunk Svájc ellen készült az Eb-selejtezőre, a mieink előbb 3:1-re, majd vasárnap 3:2-re kaptak ki.

A férfiak itthon kezdenek

Koch Róbert szövetségi kapitány együttese péntektől vasárnapig a Ludovika Arénában játssza az első selejtezőtornát, majd Portugáliába utazik. A további ellenfelek Norvégia és Fehéroroszország, az őszi kontinenstornára a csoportgyőztesek mellett a hét csoport öt legjobb másodikja jut ki.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában