gyaloglás

2021.05.18. 09:42

Ki kellett állnia Máténak, mert megfájdult térde

Szerdán derül ki, hogy mennyit változott a gyaloglók világranglistája.

ML

Tizenegy kilométerig bírta Máté

Fotó: km-archív

A spanyolok sikerével ért véget vasárnap a csehországi Podebradyban a 20 kilométeres férfiverseny a gyalogló csapat Európa-bajnokságon. A cseh szövetség élőben közvetítette a versenyt, ám a célba érkezők között hiába kerestük Helebrandt Mátét. A Nyíregyházi Sportcentrum kétszeres olimp­ikonja nem került kép­ernyőre. Sajnos.

A legjobb időt akarta

– Remek formában érkeztem, úgy indultam neki, hogy javítok a legjobb időmön, és úgy is álltam neki – kezdte beszámolóját Helebrandt Máté.

– Hét kilométerig nagyon jól ment, akkor még nem gondoltam, hogy ez lesz a vége. A technika rendben volt, nem kaptam lapot, és sajnos egyre inkább fájni kezdett a jobb térdem, amivel januárban és februárban is volt gond. Még mentem négy kilométert, a tizenkettedikben aztán kiálltam. Akkor a fájdalom miatt már nagyon lassan mentem, és nem volt értelme kockáztatni, hiszen a jó időre nem volt esélyem. Persze ha ezen múlt volna az olimpiai szereplés, akkor végigmegyek, de így nem akartam kockáztatni.

Ne sokan előzzék meg

– A világranglistán az ötvenkettedik voltam, megvárjuk a szerdát, mert akkor frissítik az állást. Akkor látjuk, hogy mit változott a sorrend. Május végéig lehet kvalifikációs szintet teljesíteni, amennyiben maradok ezen a helyen, vagy nagyon nem csúszok vissza, akkor már nem indulok. Remélem, így lesz – így Pokrovenszki József tanítványa.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában