futsal

2021.06.09. 09:11

Ilyen az, amikor minden jó, ha a vége jó

Az alapszakaszban nem, a rájátszásban és a kupában már remekeltek a nyírgyulaji futsalosok.

ML

A kupaszereplés megsüvegelendő volt

Fotó: nyirgyulajfutsal.hu

Igencsak felemásra, pontosabban harmadmásra sikeredett a nyírgyulaji futsalosok szezonja. A három felvonás első részét jelentő élvonalbeli pontvadászat alapszakaszát utolsóként zárta az együttes. Mindössze két-két győzelmet és döntetlent tudott felmutatni a tizennégy vereség mellett.

– Az alapszakasznak úgy vágtunk neki, hogy az első bajnokságban végzett csapatból egysornyi játékos távozott – kezdte az elmúlt szezon értékelését Lovas Norbert, a nyírgyulaji együttes vezetőedzője.

Jöttek a biztató jelek

– A futsalban ez meghatározó változás, ráadásul az élvonalbeli csapatok közül leginkább bennünket viselt meg a vírusjárvány. Sorra estek ki a játékosok, akik nem csak egy-két meccsről hiányoztak, hanem edzéseket kellett kihagyniuk. Januárra egyenesedtünk ki, akkorra mindenki meggyógyult. Edzésszámban már azt tudtuk produkálni, amit 2019-ben, amikor az alapszakaszt a harmadik helyen zártuk. A játékban is voltak biztató jelek, a Kecskeméten megszerzett pont, a dunaújvárosi siker, aztán játszottuk egy szoros meccset a Berettyóújfaluval, majd jött a kupa első meccse a Haladás ellen, illetve az alapszakaszban a Fradi elleni találkozó.

Alapszakaszbeli utolsóként a rájátszás alsóházába pont nélkül kerültek a mieink, ám itt hatszor nyertek, kétszer veszítettek, és végül a biztos bennmaradást jelentő harmadik helyen zártak.

– Január közepén leigazoltuk a két brazil légióst, Luiggit és Matheust, akik nemcsak remek focisták, hanem igazi csapatjátékosok – folytatta Lovas Norbert.

– Növeltük az edzésszámot, elkerültek bennünket a sérülések. Volt nyolc olyan játékos, akikre lehetett számítani. A rájátszásnak már úgy mentünk neki, hogy a brazilok beilleszkedtek, aminek nagyon örültem, mert én mindig csapatban gondolkodok. Nálunk nincsenek Messik vagy Ronaldók, akiket beállítunk, és eldöntik a meccseket.

A csapat mindenek előtt

– A sikert mindig csapattal lehet elérni. Összeálltunk, és úgy mentünk neki a rájátszásnak, hogy minden meccs fontos, hiszen nulla ponttal indultunk. Végül tizennyolcat szereztünk, ettől csak a Fradi gyűjtött be többet eggyel. Nulláról indulva ritkán marad benn egy csapat, nekünk sikerült, és ez sokat is kivett belőlünk.

A Magyar Kupában aztán parádésan menetelt az együttes, a bajnoki aranyvárományos Haladást kiejtette, a négyes döntő elődöntőjében pedig a későbbi győztes veszprémiektől kapott ki.

Ami a kupaszereplést illeti, azt a nyírgyulaji csodának minősítem, hiszen kiejtettük a Haladást, amely nagy esélyese a bajnoki döntőnek.

– Ez nagy dolog volt, hiszen ők profi körülmények között készülhetnek. Végül több idegenbeli góllal jutottunk tovább és kerültünk a négyes döntőbe. Ám akkor éreztem, hogy ezzel vége is lett a szezonnak, hiszen elfáradtunk, főként fejben. Tizenkét meccset játszottunk, tízet megnyertünk, ez sokat kivett belőlünk. A Veszprém elleni kupadöntő amolyan jutalomjáték volt, húsz percig jól is tartottuk magunkat, aztán fejben, fizikálisan, mindenhogyan elfáradtunk – így Lovas Norbert.

Elérkezett a pihenés ideje, július közepén kezdődnek az edzések. A két brazil már hazautazott, ők aligha térnek vissza Nyírgyulajba. A pihenő időszakban a szakvezetés dolgozhat újabb játékosok leigazolásán.


Házi gólszerzőlista

Luiggi 13

Csoma Alpár 10

Nagy Bence 8

Valerij Vlasovics 7

Harmati Tamás 6

Matheus 6

Serhi Lapa 6

Orosz Dániel 3

Kondás Kristóf 2

Hajdú Attila 1

Phrakonkham Ádám 1

Vass Ottó 1

Fekete Gábor 1

Szabó Ádám 1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában