salakmotor

2021.06.14. 09:49

Vaspapucsos nagymenők szórják majd a salakot a nagyhalászi oválon

Ausztráliából is érkezik majd motoros a Grand Prix-kvalifikációra, többen már versenyeztek itt.

ML

Két éve a challenge versenyen Pawl Przedpelski (sárga) és Sergey Logachev (piros) is indult

Fotó: KM-archív, Mán László

Elérkezett a nagy hét, szombaton a Nagyhalász Speedway Ringen már előkelően jegyzett vaspapucsosok feszülnek majd egymásnak a Grand Prix-kvalifikáció halászi viadalán. Azt megszokhatták a sportág szerelmesei, hogy a nagyhalászi oválon rangos és izgalmas versenyeknek lehetnek szemtanúi. Jó néhány esztendeje így van ez, talán az eddigi legnagyobb durranást a két évvel ezelőtti felnőtt Európa-­bajnoki challenge jelentette.

Kívül és belül is lehet előzni

Idén már volt egy nemzetközi megmérettetés, mégpedig az U19-es Európa-bajnokság első elődöntője. Az is kiváló verseny volt, a szombati viszont sokkal nagyobb durranásnak ígérkezik.

Minden a terv szerint alakul, megvannak a név szerinti nevezések, és a ranglista is elkészült

– mondta érdeklődésünkre Albók József pályatulajdonos, a Nagyhalászi Motorsportért Sportegyesület elnöke.

– Tizenhat főversenyző van, és két tartalék. A külföldiek közül jó néhányan már versenyeztek a pályánkon, így bírnak tapasztalattal. Ők már tudják, hogy itt minden sisakjelzéssel lehet nyerni, és a külső ív is remek. Bízom benne, hogy az időjárás ismét kegyes lesz hozzánk, és jól fognak szórakozni a nézők.

Az óceánon túlról, Ausztráliából is érkezik majd motoros, ő még nem húzta a halászi pályán, Grigorij Laguta viszont igen, miként Marko Levishin, Milen Manev – ő egyébként a magyar szövetség versenyzőjeként indul –, Eduard Krcmár, Jevgenij Kostigovs, Sergey Logachev vagy Pawel Przedpelski.

Vasárnap edzésnap volt az oválon. A magyar színekben indulók közül tesztelhetett Fazekas Dennis, illetve a két tartalék, Kovács Roland és Bárány Márk. Remélhetőleg sikerül majd a legjobb beállítást megtalálni a szombati viadalra. A versenyre ismét csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttek válthatnak jegyet, és a tizennyolc éven aluliak ilyen felnőtt kíséretében léphetnek be a nézőtérre.


Startlista

1 Marko Levishin ukrán

2 Martin Smolinski német

3 Rohan Tungate ausztrál

4 Sergey Logachev

5 Patrick Hansendán

6 Fazekas Dennis

7 Eduard Krcmár cseh

8 Oleg Mihailovs lett

9 Viktor Palovaara svéd

10 Kim Nilsson svéd

11 Grigorij Laguta

12 Kevin Wölbert német

13 Milen Manev bolgár

14 Dimitri Bergé francia

15 Pawel Przedpelski lengyel

16 Jevgenij Kostigovs

Tartalékok

17 Kovács Roland

18 Bárány Márk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában