jet ski

2021.07.21. 08:07

Csongor hazai vízen ért a csúcsra

A fiatal nyíregyházi sportoló kérdőjelek nélkül lett Európa- és világbajnok.

MK

Forrás: olvasói fotó

Nagy vihar miatt nehezen indult, majd zajos magyar sikerrel ért véget a Jet-Ski Magyar Nagydíj, ami az Európa-bajnokság és a junior-világbajnokság záróeseménye volt. Levelek egymást követő harmadik évben rendezte meg a viadalt, és a szervezőket az sem állította meg, hogy csütörtökön többnapos munkájukat tette tönkre a vihar. Pénteken, ha pici csúszással is, de megkezdődött a viadal, melynek három napja alatt szenzációsan teljesítettek a magyar sportolók. Tizenkét Eb- és két vb-kategóriában avattak bajnokokat, a magyar delegáció az éremtábla élén végzett, ami a hazai szövetség 31 éves fennállásának legjobb eredménye.

A mieink között nyíregyháziak is kitűnő eredményeket értek el, Jászai Csongor például a korábbiakhoz hasonlóan remek formában versenyzett, a három héttel ezelőtti, lengyelországi viadalhoz hasonlóan mindhárom futamát megnyerte, így kérdőjelek nélkül zsebelte be összetettben is az Európa-bajnoki és a junior világbajnoki címet.

Családtagok, barátok előtt

– A leveleki versenyre úgy érkeztünk meg, hogy 75 ponttal az élen álltam, a másodiknak 64 pontja volt – foglalta össze az elmúlt napok eseményeit Jászai Csongor. – Mindegyik futamot meg akartam nyerni, hogy bebiztosítsam a bajnoki címet. Nagyon jó időeredménnyel megszereztem a pole-pozíciót, majd az első futamban jól sikerült a rajt, biztos előnnyel győztem. A másodikban rossz rajt után a második helyen kerestem a lehetőséget, mikor tudnék előzni, végig támadtam az előttem haladó csapattársamat, Süli Csabát, majd amikor beborult, átvettem az első helyet, amit meg is tartottam. Az utolsó futamban tökéletes volt a rajtom, az első helyről fordultam és ismét biztosan nyertem.

– Nagyon szeretek itthon versenyezni, hiszen ki tudnak jönni családtagok és barátok is szurkolni – folytatta a 14 éves nyíregyházi sportoló. – Tavaly nem lehettek nézők, idén már volt közönség és a pálya is tetszett. Nem tettem magamra nagy nyomást, igyekeztem úgy felfogni, hogy ez is egy olyan verseny, mint a többi. Felnőttek között is szoktam versenyezni, most ott nem indultam, hogy csak a juniorra koncentrálhassak. Bíztam magamban, a hajómban és abban, hogy meg tudom nyerni a versenyt.


Jet ski Európa- és junior-világbajnokság

Európa-bajnokság

Runabout GP1: 1. Rasmus Koch Hansen (dán), 2. Cseke Zsolt (magyar), 3. Samuel Johansson (svéd), 4. Marcus Jorgensen (magyar).

Ski Division GP1: 1. Kevin Reiterer (magyar), Daniel Svae Andersen (norvég), 3. Marten Manni (észt), … 8. Szabó Gábor (magyar).

Freestyle: 1. Roberto Mariani, 2. Massimo Accumulo (olaszok), Matteo Valente (portugál). Ski Women: 1. Jonna Borgstrom, 2. Emma-Nellie Ortendahl (svédek), Estelle Poret (francia). Runabout GP2: Juan Lezeano (magyar), 2. Mattias Siimann (észt), Linus Lindberg (svéd), … 10. Járányi Gergely (magyar).

Ski Division GP2: 1. Mattias Reinaas (észt), 2. Slaven Ivancic (horvát), Andrea Guidi (olasz). Ski Division GP3: 1. Szabó Barnabás (magyar), 2. Dag Martin Drange (norvég), 3. Felix Helgeson (svéd), … 7. Sümegi Martin, 8. Hovorka Viktor, 9. Chris­tina Maringher, … 11. Kis Bence (magyarok).

Runabout GB4: 1. Major Marcell (magyar), 2. Alejandro Prats Palau, 3. Juan Carlos Martin Palau (spanyolok), … 5. Stefan Salath, … 11. Kristian Kuchta (magyarok).

*Ski GP3 Junior 3.3: 1. Jászai Csongor, 2. Süli Csaba (magyarok), 3. Frederik Frandsen (dán). Ski GP3 Junior 3.2: 1. Komonyi Lajos (magyar), 2. Ander Hubert Lauri (észt), 3. Martim Brito (portugál), 4. Marvin Bohuslav (magyar), … 7. Puskás Zeko, 8. Kéri Attila (magyarok).

Runabout Veterans GP1: 1. Cseke Zsolt, 2. Kéri Attila (magyarok), 3. Erki Laiakask (észt), … 7. Czeller Béla, 8. Sándor Péter (magyarok).

Runabout Ladies GP4: 1. Nikola Dryjakova (cseh), 2. Anna Jachimek, 3. Amanda Karasek (lengyelek).

* A juniorversenyek eredménye adja a világbajnokság sorrendjét is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában