Jet ski

2021.07.16. 15:54

Mától Levelek a jet ski fővárosa

A sportág szerelmesei három napon át idén is a Leveleki-tóra figyelnek.

BB

20190616 Jet ski EB második fordulója. Leveleki tó fotó: Dodó Ferenc DF Kelet-Magyarország

Fotó: Dodó Ferenc

Az időjárás megtréfálta a szervezőket, a tóra hirtelen lecsapó hatalmas vihar tönkretette négynapos munkájukat, így elmaradt csütörtök este a Leveleki-tó partján a Nyíregyházával közösen rendezendő UIM-ABP Jet-Ski Európa- és Junior Világbajnokság megnyitója. A versenyzők a három nap során összesen tizenkét Európa-bajnoki és két világbajnoki kategóriában mérik össze a tudásukat.

Lapunk érdeklődésére dr. Túróczyné dr. Székely Anita, Levelek polgármestere kiemelte, büszke, hogy egy ilyen kistelepülés egymást követő harmadik évben biztosíthat helyszínt a színvonalas versenynek.

– Az előző két évben nagy sikerrel rendeztük meg a versenyt, amely a nemzetközi szövetség tetszését is elnyerte, így örömmel adta Nyíregyháza–Leveleknek ismét a rendezés jogát. A magyar kormány pedig örömmel állt a rendezvény mögé. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a jet ski hazajár hozzánk, és szeretnénk, hogy ez itt hagyománnyá váljon – fogalmazott dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Pénteken már döntőznek

A Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke, Czeller Béla minden korábbinál jobb eredményt vár a magyar válogatottól, és azt, hogy az Eb- és a vb-sorozatban is hazánk végezzen az első helyen a nemzetek között.

– A lengyelországi Eb- és vb-futamon rekordnak számító tizenkét érmet szereztek sportolóink, és ugyanezt várom tőlük a hazai rendezésű világversenyen. Ami pedig az összetett végeredményét illeti, bízom benne, hogy meg tudjuk nyerni az országok közötti versenyt – fogalmazott Czeller Béla. – A magyar válogatott 28 fős, amelynek az az érdekessége, hogy a 18 magyar állampolgárságú jet skis mellett tízen külföldiek – szlovákok, osztrákok és dánok –, de ők is magyar licenccel szállnak vízre. Remélem, nagyon jó versenyeket látnak majd a kilátogatók. Mindenkinek sikeres és balesetmentes versenyzést kívánok – tette még hozzá. Péntek délelőttől kezdődik a viadal, az első napon a Ski GP3, a Ski GP2, a Ski Junior 3.2 és a Runabout GP4/GP4 Ladies kategóriákban már döntőfutamokat is rendeznek.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában