Jet ski

2021.07.17. 10:07

Péntek estére helyreállt a rend Leveleken

A szervezők megfeszített munkával behozták a lemaradást.

BB

Mint arról pénteken beszámoltunk, elmaradt a Leveleki-tó partján a Nyíregyházával közösen rendezett UIM-ABP Jet-Ski Európa- és Junior Világbajnokság megnyitója. A tóra 18 óra előtt pár perccel hirtelen leszakadó heves vihar a szervezők több mint egyhetes munkáját tette tönkre.

A felállított sátrakat feltépte és több tíz méterre vitte arrébb a heves szél, teljesen átrendezve a verseny helyszínét. A viharban az egyik külföldi versenyző megsérült, egy lehulló sátorvas felsértette a lábát. A sérültet rögtön ellátták, így pénteken rajthoz tudott állni.

A károk helyreállítását már csütörtök éjszaka elkezdték, amelyet péntek hajnalban folytattak a szövetség önkéntesei. Így közel két és fél órás csúszással ugyan, de megtartották a reggeli eligazítást, és megtörtént a végleges regisztráció.

Felpörgették az eseményeket

A pótnevezésekkel együtt végül 22 nemzet 114 versenyzője áll rajthoz.

Versenyprogram

Szombat

10–13. Döntők, 1. futam

13.15–13.30. Versenyzők zászlós felvonulása

14–15. Döntők, 1. futam

15–19. Döntők, 2. futam

Vasárnap

10–12. Döntők, 2. futam

12–18.30. Döntők, 3. futam

19–20. Díjátadó ünnepség

Lassan a part is megtelt élettel, ki a versenygépét szerelte, más rajtpróbát tartott, a különböző nemzetiségű pilóták kedélyesen beszélgettek, amikor pedig a parthoz közeli egyenesen repesztettek a „kollégák”, akkor hangosan szurkoltak nekik.

A szervezők felpörgették az eseményeket, a kötelező edzésekből és a pole pozíciós futamokból is lecsíptek öt perceket, nem tartottak ebédszünetet, így estére utolérték magukat. Úgy tűnik, hogy az eredeti menetrend mára teljesen helyreáll. A pole pozíciós versenyek kora estére befejeződtek, a magyar válogatottból többen is jó teljesítményt nyújtottak.

– A tegnapi váratlan esemény nagy fejtörést okozott nekünk, önkénteseink megfeszített tempóban dolgoztak, hogy minden rendben legyen. Ezért köszönet jár nekik – kezdte érdeklődésünkre Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke, majd méltatta a magyarok eddigi teljesítményét.

Nyíregyházi sikerek

– Kilenc dobogós helyet szereztünk a pole pozíciós versenyen: Kevin Reiterer, Cseke Zsolt és a két nyíregyházi, Jászai Csongor és ifj. Komonyi Lajos leggyorsabb volt futamában, másodikként ért célba Markus Jorgensen, Szabó Barnabás és Südi Csaba, harmadik lett Puskás Zekő és Járányi Gergely. Ezek biztató eredmények, reméljük, versenyzőink beváltják a hozzájuk fűzött reményeket – mondta a magyar szövetség első embere.

Mi pedig csak remélni tudjuk, hogy az időjárás kegyeibe fogadja a versenyzőket, és a kilátogató nézők magyar sikereket láthatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában