Jet-ski

2021.07.19. 09:28

Szenzációs verseny, látványos futamokkal

Taroltak a magyarok a Leveleki-tó partján rendezett UIM-ABP Jet-Ski Európa -és Junior Világbajnokságon.

Fotó: Janics Attila

Mint arról korábban beszámoltunk, a csütörtöki vihar után a szervezők megfeszített munkával helyreállították a károkat és rohamtempóval behozták lemaradásukat az első versenynap végére. Ezért másnap már a tervezett menetrend szerint folytatódott a Leveleki-tó partján a Nyíregyházával közösen rendezett UIM-ABP Jet-Ski Európa -és Junior Világbajnokság.

„Elfüstölt” gépek

Az időjárás pénteken este még a csúnyábbik arcát mutatta, a borult ég, a villámlások és dörgések kisebb riadalmat keltettek a szervezők körében. Szombatra azonban kitisztult az ég, szikrázó napsütés várta a versenyzőket az első futamokra. Az időjárási viszonyok, a nagy meleg és a magas páratartalom jó néhány versenyzőt megtréfált, mert a feltuningolt, csúcsra járatot gépeik „elfüstöltek”, szerencsére ilyen jellegű technika probléma a magyar versenyzőket nem érintette. Ami a versenyt illeti, a pole pozíciós futamokban remekül futó magyarok ezúttal is hozták formájukat az első futamokon: öt első, négy második és egy harmadik helyet szereztek versenyzőink, amely mindenképpen bizakodásra adott okot a folytatásra.

A nyíregyháziak is kitettek magukért, Jászai Csongor Ski juniors 3.3 kategóriában megnyerte futamát, míg ifj. Komonyi Lajos Ski juniors 3.2-ben második lett, Hársfalvi Gergely pedig Runabout GP 2-ben harmadikként haladt át a célvonalon. Utóbbi versenyző eredménye igen értékes, mert a lengyelországi versenyen keresztbe verték egymást a riválisok, így jó eséllyel pályázott az összetett verseny dobogójára.

 

A folytatásban sem adták alább a magyarok, a junior világbajnokságon végül elsöprő magyar siker született, fiaink mindkét kategóriát megnyerték, Jászai Csongor Ski juniors 3.3, míg ifj. Komonyi Lajos Ski juniors 3.2-es kategóriában végzett az élen. Így az összesítésben Észtország és Portugália előtt hazánk egy arany-, és két ezüstéremmel élen végzett a nemzetek közötti éremtáblázaton.

Csapatban is élen

A felnőttek sem maradtak el a juniorok mögött, az Európa-bajnokság 12 kategóriájából hetet nyertek meg a magyarok, köztük a junior világbajnoki nyíregyházi Jászai Csongor is, emellett még három ezüstérmet gyűjtöttek a mieink. Az egyéni sikerek mellett a magyar válogatott a kontinenstorna éremtáblázatának az élén végzett. Ezzel a magyar szövetség 31 éves fennállásának legjobb szereplését produkálta. A versenyre kilátogató Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a szurkolás mellett „besegített” a szervezőknek, kockás zászlóval ő intette le a Ski GP 1 kategória vasárnapi futamát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában