Jet ski

2021.07.17. 16:35

Taroltak a magyarok az első futamokban

Három nyíregyházi versenyző is remekül kezdte a versenyt.

Fotó: Attila Janics

Mint arról korábban beszámoltunk, a csütörtöki vihar után a szervezők megfeszített munkával helyrehozták a károkat és rohamtempóval behozták lemaradásukat az első versenynap végére. Ezért másnap már a tervezett menetrend szerint folytatódott a Leveleki-tó partján a Nyíregyházával közösen rendezett UIM-ABP Jet-Ski Európa -és Junior Világbajnokság.

Az időjárás pénteken este még a csúnyábbik arcát mutatta a borult ég és a dörgések kisebb riadalmat okozott a szervezők körében. Szombatra azonban kitisztult az ég, szikrázó napsütés várta a versenyzőket az első futamokra. Az időjárási viszonyok a nagy meleg és a magas páratartalom jó néhány versenyzőt megtréfált, mert a feltuningolt, csúcsra járatot gépek „elfüstöltek”, szerencsére ilyen jellegű technika probléma a magyar versenyzőket nem érintette.

Ami a versenyt illeti, a pole pozíciós futamokban remekül futó magyarok ezúttal is hozták formájukat az első futamokon: tíz darab érmes helyet szereztek a mieink, amely bizakodásra ad okot a folytatásra.

Az első futam magyar vonatkozású eredményei

1. Szabó Barnabás Ski GP 3

1. Major Marcell Runabout GP 4

1. Jászai Csongor Ski juniors 3.3

1. Cseke Zsolt Runabout veterán GP1

1. Marcus Jörgensen Runabout GP1

2. Kevin Reiterer Ski GP1

2. Kéri Attila Runabout veterán GP1

2. Süli Csaba Ski juniors 3.3

2. Ifj. Komonyi Lajos Ski juniors 3.2

3. Hársfalvi Gergely Runabout GP 2

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában