atlétika

2021.09.08. 09:39

Három nyíregyházi elsőség a döntőn

Nyisztor Petra nagy csatában szorult a második helyre a Szuper Liga zárásán.

KM

Tóth Balázs ismét legyőzte riválisát

Fotó: Mán László

Két nap, hét érem – ez volt a Nyíregyházi Sportcentrum atlétáinak termése a Magyar Szuper Liga döntőjén. A versenynek szombaton és vasárnap a Lantos Mihály Sportközpont adott otthont. A nyitószámot jelentő férfi súlylökésben Tóth Balázs ismét legyőzte – 24 centivel – ikarusos riválisát, Kovács Lászlót és 17.29-os eredménnyel végzett az élen.

Vasárnap jöttek az ugrók

Férfi diszkoszban jött a második nyíregyházi elsőség, ezt Szikszai Róbert szállította, az utolsó sorozatban elért 62.09-os eredménye 21 centivel volt hosszabb, mint a második Huszák János (FTC) legjobbja, a harmadik helyen a szintén sportcentrumos Káplár János végzett 53.40-os eredménnyel. A szombatot Helebrandt Máté győzelme zárta, aki a 10 kilométeres gyaloglásban végzett az élen.

Vasárnap jöttek az ugrók. Férfi magasban Bakosi Péter 217-ig jutott, a győztes Jankovics Dániel lett, 220-as eredménnyel. A női hármas­ugrásban végre ismét versenyzett Nyisztor Petra, aki egy izgalmas párviadal végén ezüstérmes lett 12.52-vel, mindössze öt centivel lemaradva. Érdekes, hogy miként ő, a győztes Áts Viktória (TSC-Geotech) is a negyedik sorozatban érte el a legjobbját. A férfiaknál Pál Robin 14.70 méterrel ötödikként fejezte be a számot, a győzelmet a ferencvárosi Galambos Tibor szerezte meg 16.09-os eredménnyel.

Kerekes Dóra ezüstöt nyert

A női diszkoszvetésben a békéscsabai Márton Anita nyert 56.16-os eredménnyel, Kerekes Dóra 54.12-ig jutva végzett a második helyen. A Magyar Szuper Liga döntőn a legjobb férfi, illetve női eredményt elérő atlétái elnyerték a Magyar Szuper Liga 2021. évi Abszolút Győztese címet. Az élen végzők: Kozák Luca és Halász Bence, félmilliós pénzdíjat kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában