Asztalitenisz

2021.10.29. 07:58

Íriszék a felnőttek között vigasztalódtak

A nyírbátori Tölgyes Dorottya három számban is dobogóra állhatott.

BB

Mint arról korábban beszámoltunk, a Laskai Írisz, Adamik Csenge duó a közelmúltban a büki országos utánpótlás-bajnokságon bronzérmet nyert. A NAC Nyíregyháza versenyzői a múlt hétvégén sem adták alább, az Ormai László asztalitenisz-csarnokban rendezett I. osztályú ranglistaversenyen mutatták meg, hogy bár még csak utánpótláskorúak, a felnőtt párosok sem vehetik őket félvállról.

Két ezüst, egy bronz

Az ifjúságiak versenyében a főtáblán az első fordulóban erőnyerők voltak, a következő körben aztán óriási meglepetésre kiestek. Nem így a nyírbátori Tölgyes Dorottya, aki a kecskeméti Polonyi Nórával az oldalán egészen a döntőig menetelt, ott azonban nem bírtak a Tanács Nóra, Szosznyák Emma duóval, ezüstéremmel fejezték be a küzdelmeket. Szintén ebben a számban Pad Franciska Müller Evelinnel a legjobb tizenhat között búcsúzott.

Az ifjúságiak egyéni küzdelmeiben Pad Franciska a harminckettő között búcsúzott, míg Adamik Csengének és Laskai Írisznek a legjobb tizenhat volt a végállomás. Ebben a versenyszámban megyebeli versenyzőink közül Tölgyes Dorottya jutott a legtovább, a hosszú sérüléséből lábadozó versenyző döntőt játszott, és szoros küzdelemben maradt alul Dari Helgával szemben. A felnőtt egyéniben szintén asztalhoz állt Laskai Írisz és Tölgyes Dorottya, az első kört mindketten sikeresen vették, majd a legjobb négy közé jutásért egymás ellen játszottak, amely utóbbi sikerével ért véget. Dorottya végül bronzérmet nyert ebben a versenyszámban.

Lignanóban folytatják

Ami az ifik között nem sikerült, az összejött a felnőttek között, Laskai Írisznek és Adamik Csengének nem szegte kedvét az ifik közti korai búcsú, összeszedték magukat, és a döntőig mindössze egy szettet veszítettek. Az aranyért folyó csatában a Szvitacs Alexa, Tóth Kata páros volt az ellenfelük, akik ellen alaposan meg kellett dolgozniuk a sikerért: az első két szettet megnyerték, majd egyenlített ellenfelük, a döntő játszmában azonban helyén volt a szívük és nem remegett meg a kezük.

Nem sokáig ülhettek babérjaikon, Tölgyes Dorottyával kiegészülve szerdán elutaztak Lignanóba az olasz nemzetközi utánpótlásversenyre.

Borítókép: Adamik Csenge és Laskai Írisz a felnőttek között végzett az élen | Fotó: moatsz.hu

Ezek is érdekelhetik