Nyíregyháza

2021.11.25. 08:07

Belevágott a szicíliai kalandba a nyíregyházi kosárlabdázó

A nyíregyházi sportoló egy olasz csapat profi kosárlabdázója lett.

MK

Gáspár Balázs (9) legutóbb az NB II.-ben szerepelt

Fotó: nyíkse-archív

Nem mindennapi, hogy egy magyar kosárlabdázó külföldre szerződik, s aki így tesz, azokról sem hallunk sokat sajnos. Mi most büszkén számolhatunk be egy légiósnak álló kosarasról, ugyanis a nyíregyházi Gáspár Balázs olasz csapatnál folytatja a pályafutását. A félreértéseket megelőzendő jegyezzük meg, hogy a 27 éves magasember nem az első osztályban igyekszik nagy babérokra törni, hanem egy alsóbb ligás együttesnél próbál szerencsét, no meg nyit egy remélhetőleg emlékezetes fejezetet az életében.

A 206 centiméter magas játékos évekkel ezelőtt tagja volt az első osztályú nyíregyházi csapatnak, majd több B csoportos együttesnél is megfordult, az előző idényben pedig az NB II.-es NyíKSE-t erősítette. Ezek után váratlan és semmiképpen sem szokványos, hogy külföldön talált csapatot magának.

– A menedzserem néhány évvel ezelőtt is kérdezte, hogy volna-e kedvem külföldre szerződni, ám akkor még nem szerettem volna, s az idén is felvetődött a téma, de nem volt prioritás – mondta el lapunknak Gáspár Balázs. – Az idény előtt szó volt róla, hogy jöhetek egy másik olasz csapathoz is, de az nem jött össze, végül Tiszaújvárosban kezdtem meg a felkészülést. Szeptember közepéig ott játszottam, majd októberben jött egy újabb megkeresés a szicíliai Comisótól. Nem volt könnyű döntés, hogy belevágjak, de gyorsan választ kellett adni, így október közepén elfogadtuk az ajánlatot és október 23-án már ki is utaztam.

Hangulatos kisvárosban él

Az Olimpia Comiso a Serie C Silver csoportban szerepel. Balázs igazi profiként van kint az olasz csapatnál, vagyis lényegében az egyetlen dolga, hogy kosárlabdázzon. Ez azért meglepő, mert a gárda félig amatőr, a helyi játékosok dolgoznak a sport mellett.

– Két külföldi játékosa lehet a csapatoknak, nálunk az olaszok mellett egy angol srác és én töltjük be ezt a pozíciót. Vele könnyen megértem magam, rajta kívül csak néhányan beszélnek angolul. Én már tanulgatom az olaszt, lehet, hogy hamarabb megértem majd a nyelvet, mint ők az angolt – tette hozzá nevetve.

– Heti négyszer edzünk esténként, van lehetőség mellette személyi edzésekre, és járok kondizni, emellett sok szabadidőm van. Azért nincsen túl sok lehetőség a szórakozásra, mert ez egy harmincezres település, viszont elmondhatom, hogy hangulatos, igazi olasz kisváros dombos környezetben, és a tengerpart is közel van – árulta el a nyíregyházi sportoló.

Balázs elmondása szerint csapata itthon egy erős, NB I./B Zöld csoportos gárda lehetne, a saját bajnokságában pedig a két legesélyesebb gárda egyike. A nyíregyházi kosaras idáig három meccsen lépett pályára, együttese 4–1-es mérleggel áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában