röplabda

2021.11.05. 08:03

Igazi nagy csapat ellen tanulhattak

A GLP Nyíregyháza a Kazincbarcikával játszott a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

MK

Nagy Marcellék (4) a Kazincbarcika ellen szerezhettek tapasztalatot

Fotó: MRSZ-archív MRZMRSZ

Az előző idényben NB II.-es bajnokságot nyert és így az NB I.-ben induló GLP Nyíregyháza igazán nemes feladatot kapott a Magyar Kupában, hiszen a nyolcaddöntőben az ötszörös magyar bajnok, háromszoros kupagyőztes Kazincbarcikával került össze. A párharc első mérkőzését szerdán rendezték Újfehértón, a GLP pályaválasztásával. A hazaiak tartották magukat, ameddig tudták, ám már az első játszmában is kijött a papírforma – az előző kiírás bronzérmese 3:0-ra győzött.

Decemberben is találkoznak

– Tudtuk, hogy nincsenek győzelmi esélyeink, de úgy voltunk vele, hogy megpróbáljuk kihozni magunkból a maximumot és igyekszünk tanulni, mert kevés edzéslehetőségünk van, minden alkalmat meg kell ragadnunk a röplabdázásra – fogalmazott Nagy Marcell, a nyíregyháziak csapatkapitánya. – Ezt megtettük, de sajnos egy percig sem volt veszélyben a barcikai győzelem a szetteket tekintve sem.

Az edzéslehetőség az előző idényhez hasonlóan nagy probléma a csapat életében, hiszen a gárda nem kap termet Nyíregyházán. A GLP Nagykállóban edz, a mérkőzéseit Újfehértón játssza. Ez alaposan megnehezíti az egyébként sem könnyű feladatot, azaz felvenni a versenyt a másodosztály rutinosabb csapataival. Balázs István együttese jelenleg négy vereséget könyvelhet el az NB I.-ben.

– A bajnokságban több csapat is idegenlégiósokkal erősített, ellenük viszonylag kevés esélyünk van, viszont az alsó felében elhelyezkedők ellen lehet sanszunk – tette hozzá a csapatkapitány.

A GLP vasárnap a Szeged ellen folytatja a bajnoki szereplést, majd idén még további négy bajnoki mérkőzést játszik. A nyíregyháziak a Magyar Kupában december 6-án lépnek pályára újból, akkor rendezik a VRCK elleni, idegenbeli visszavágót.


Röplabda

Férfi Magyar Kupa, nyolcaddöntő

GLP Nyíregyháza–Kazincbarcika 0:3 (-15, -11, -15)

Újfehértó, v.: Varga, Ladányi.GLP: Nagy M., Kusnyér, Balogh, Tóth D., Bakács, Molnár M. Csere: Barcza, Kiss (liberók), Kőnig, Suller, Tóth A., Molnár Á., Nagy V. Megbízott edző: Balázs István.Kazincbarcika: Csizmadia, Péter, Bibók, Árva, Budai, Péter. Csere: Dudás (liberó). Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában