Kisvárda Master Good

2022.01.24. 09:06

A kisvárdai télben folytatják

Hasznos volt a törökországi edzőtábor, szombaton már bajnoki lesz Debrecenben.

KM

Tengerparti futás is szerepelt az edzőtábor programjában

Fotó: kisvárdafc.hu

A tavaszból a télbe érkeztek a kisvárdai focisták. A Kisvárda Master Good NB I.-es és NB III.-as csapatai a törökországi Sidében gyűjtötték az erőt a bajnoki folytatásokra. Az NB I.-es csapatunk három felkészülési meccset játszott. Az elsőn, az azerbajdzsáni Neftci Baku ellen negyedóra sem kellett, Bumba, valamint Camaj góljaival 2–0-ra vezettek a mieink, a vége viszont 2–2 lett. 

A másodikon a cseh bajnokságban ötödik Banik Ostrava 1–0-ra nyert. A zárást jelentő pénteki találkozón a tervezett kazah FC Kizilzsar, majd az a­zeri Sabah FK helyett végül a koszovói Dukagljini volt az ellenfél, a várdaiak 2–0-ra nyertek Melnik és Mesanovic góljaival. 

– Amolyan bajnoki főpróbának is tekinthetjük a pénteki mérkőzést, igaz, a tervek szerint nem ez a csapat lett volna az ellenfél – kezdte a zárótalálkozó értékelését a klub honlapján Erős Gábor, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. 

 

Kapott gól nélkül 

 

– Sikerült 2–0-ra megnyerni a mérkőzést, és ami nekem nagy öröm, hogy nem kaptunk gólt. Az is igaz, hogy a játék nem tetszett annyira, mint amennyire szerettem volna, ám sérülés nélkül megúsztuk a meccset, és sikerült győzelemmel zárni a törökországi edzőtábort. 

– Egyébként a legjobban akkor játszott a csapat, amikor veszítettünk a legerősebb ellenféllel szemben, akik másra kényszerítették a srácokat, mint amit szerettek volna. A zárómeccsen pedig úgy érzem, annyit adtunk ki magunkból, amennyire szükség volt. Három mérkőzést játszottunk, volt egy döntetlen, egy vereség és végül pedig győzelem, így jó szájízzel zártuk a táborozást – mondta Erős Gábor. 

Péntek este már nagy pakolásba kezdtek a várdaiak, hiszen szombaton korán indultak haza. A második számú csapat gépe szállt fel elsőként és landolt Bécsben, ahonnan busszal ért haza a Kocsis János vezette együttes. A nagy csapat gépe Ferihegyen szállt le, onnan szintén buszozás következett Kisvárdára. 

 

Akklimatizálódni kell 

 

A tíz nap hamar elszállt, a kellemes klímát hamar megszokták a játékosok, ám gyorsan kell akklimatizálódni, mert itthon még javában tart a tél. 

– Biztosan nehéz lesz visszaszokni a hazai klímára, de a többi csapatnak nem volt lehetősége olyan edzőtáborozásra, mint ami nekünk megadatott. A srácok jó fizikai állapotban vannak, amit a felmérések adatai is bizonyítanak. Nagyon bizakodva várjuk a folytatást. Vasárnapra pihenőt kaptak a játékosok, hétfőn pedig ráállunk arra a ritmusra, ami a szombati mérkőzésig szükséges – így Erős Gábor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában