Labdarúgás

2022.02.08. 09:30

Az ország harmadik legjobbja

Megyénk amatőr labdarúgó-válogatottja a hibátlan regionális selejtező után a négyes döntőn is jól szerepelt.

MK

Bronzéremmel gazdagodott a megyénk válogatottja

Fotó: tudósítónktól

Mint beszámoltunk róla, megyénk csapata nagy reményekkel vágott neki az Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornája négyes döntőjének, hiszen a regionális selejtezőt hibátlan teljesítménnyel, kapott gól nélkül nyerte meg. 

A mieink a Balatonalmádiban rendezett végelszámolásnál is jól teljesítettek, ám a katarzis sajnos elmaradt, mivel az elődöntőben nagy csatában, 3–2-es vereséget szenvedtek az eddigi címvédő Baranya megye ellen. 

 

Szerencsétlen gólokat kaptak 

 

– Felemás érzések kavarognak bennünk, hiszen az elődöntőben nagyon kevesen múlt, hogy nem jutottunk be a fináléba – értékelte a kétnapos tornát Lukács Tibor, válogatottunk vezetőedzője. 

 

– Balszerencsés gólokat kaptunk, a második például beadásnak indult, s a szél gyakorlatilag befújta a kapunkba. A mérkőzés végén aztán a 87. percben kapott tizenegyessel maradtunk alul – megjegyezném, utána nekünk is volt egy gyanús eset, amit nem adott meg a játékvezető. Bármelyik csapat jutott volna be a döntőbe, igazságos lett volna, mert abszolút ki-ki mérkőzést játszottunk. 

 

A mieinknek egyáltalán nincs okuk a szégyenkezésre, hiszen a szerencsétlen időpont miatt nem tudtak együtt edzeni, így is éremmel térhettek haza, miután a bronzmeccsen 2–0-ra megverték Komár-Esztergom megye legjobbjait. 

 

Összeszedték magukat 

 

– Az elődöntő után mindenki csalódott volt, mert pariban voltunk – folytatta a tréner. 

 

– A stáb mindent megtett, hogy felrázza a csapatot, a játékosok emberi nagyságát mutatja, hogy túltették magukat a vereségen és összeszedték magukat a bronzmeccsre. Két, csalódott gárda találkozott egymással, mert az ellenfelünk előző nap tizenegyespárbajban maradt alul. Mi tudtunk jobban felpörögni és megérdemelt győzelmet arattunk. Ez a harmadik hely szép siker a csapat számára, mégiscsak a harmadik legjobb amatőr válogatott vagyunk az országban, és egy kis szerencsével még jobb eredményt érhettünk volna el. 

 

Lukács Tibor már most büszkén gondol a csapatra és bízik benne, hogy a játékosok is pozitívan értékelik a bronz­érem megszerzését. 

 

Érezték a szeretetet 

 

– Jó volt a srácokkal dolgozni – összegezte az egész MAVONT-szereplést az edző. 

– Hat mérkőzést játszottunk, összesen tizenhat gólt szereztünk és hármat kaptunk. 

A játékosok hozzáállása példamutató volt, le a kalappal mindenki előtt. 

– Azt gondolom, ha leülepszik bennük a múlt hétvége, mindannyian örömmel gondolnak vissza erre a szereplésre. Tudjuk, hogy sokan figyelemmel kísérték a szereplésünket, a helyszínen is voltak szurkolóink. Köszönjünk a felénk áradó szeretetet! Úgy gondolom, méltóképpen képviseltük a megyét. 
A játékosok (és az edzők) a héten folytatják a felkészülést a saját egyesületükben, hiszen a február 19-i hétvégén folytatódik a megyei első osztályú bajnokság, majd március elején a másodosztályban is megkezdődik a tavaszi szezon.  
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában