Labdarúgás

2022.02.07. 09:44

Bronzéremmel utaztak haza a Balatonról

Megyénk válogatottja nagy csatában maradt le a fináléról.

KM

Megyénk válogatottjánál volt ok a mosolyra a zárónapon

Fotó: MLSZ Sz.-SZ.-B. megyei igazgatóság

Megyénk válogatottja nagy reményekkel vágott neki a Megyei Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornája Balatonalmádiban rendezett négyes döntőjének, hiszen bár nem volt ideje együtt készülni, januárban hasonló előzmények után veretlenül nyerte meg régiója viadalát. 

 

Tizenegyesgól döntött 

 

A mieink jól is kezdték a hétvégi tornát, hiszen Szőlősi Patrik góljával vezettek a címvédő Baranya megyei csapat ellen. A Lukács Tibor és Kiss Tamás által dirigált együttes mégis hátrányban várhatta az elődöntő hajráját, ám Kiss Péter egalizált. A katarzis elmaradt, ugyanis a baranyaiak egy tizenegyesgóllal megnyerték a mérkőzést. 

 

Vasárnap két csalódott gárda találkozott egymással a bronzmeccsen, hiszen az ellenfél, Komárom-Esztergom megye még fájdalmasabb módon, tizenegyespárbajban maradt alul az elődöntőben. Az észak-magyarországi gárda aztán még szomorúbb lehetett, mert a mieink a második félidőben három perc leforgása alatt lerendezték a találkozót. 

 

A finálét és ezzel az Eb-részvételt Pest megye legjobbjai nyerték. 

 

Labdarúgás: MAVONT, négyes döntő

 

Elődöntő

Szabolcs-Sz.-B.–Baranya 2–3 (1–1) 

 

Balatonalmádi, v.: Karsai. Sz.-Sz.-B. megye: Dukát – Fejes (Tóth B., 70.), Phrakonkham, Szőlősi (Hudák, 70.), Baglyos (Terdik, 60.), Csáki J., Somogyi T. (Papp, 60.), Pócsi, Ohár (Kiss P., 61.), Pallai, Bodó. Vezetőedző: Lukács Tibor. Gól: Szőlősi (7.), Kiss P. (83.), illetve Reith (21.), Kungl (55.), Koronics (87. – 11-esből). A másik mérkőzésen: Komárom-E. megye–Pest megye 1–1 – 11-esekkel 2–4

 

A harmadik helyért

Komárom-E. –Szabolcs-Sz.-B. 0–2 (0–0) 

 

Balatonalmádi, v.: Magyar. Sz.-Sz.-B. megye: Hudák – Fejes, Bodó L., Hiszti (Kiss P., 57.), Tóth B., Papp (Baglyos, 60.), Somogyi T. (Csáki J., 83.), Pócsi (Pallai G., 46.), Terdik, Phrakonkham, Szilágyi. Vezetőedző: Lukács Tibor. Gól: Papp (54.), Pallai G. (57.).

 

Döntő: 

Pest megye–Baranya megye 1–0

 

A négyes döntő végeredménye: 

1. Pest megye, 2. Baranya megye, 3. Szabolcs-Szatmár- Bereg megye, 4. Komárom-Esztergom megye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában