Kisvárda Master Good

2022.07.31. 17:49

Negyven másodpercen múlott a Kisvárda győzelme

A Kisvárda Master Good első bajnoki mérkőzése őrületes utolsó tíz perccel zárult.

Lucasék kétszer is vezettek, ám a fehér mezes Loki elvitt egy pontot Kisvárdáról

Fotó: HBN/Molnár Péter

Joao Janeiro 2021. július 31-én mutatkozott be tétmérkőzésen a Kisvárda Master Good kispadján. A portugál mester irányításával a szabolcsiak óriási meglepetésre nyertek a címvédő és későbbi bajnok Ferencváros otthonában. A tréner alighanem arra készült, hogy napra pontosan egy évvel később ismét nagy eredményt ér el már a Debrecen vezetőedzőjeként, épp a korábbi csapata, az ezüstérmes Kisvárda otthonában.

A szabolcsiak papíron esélyesebbnek számítottak, ám nem szabad elfelejteni, hogy Török László együttesének immáron két sorozatban kell helyt állnia, ugyanis a várdaiak csütörtökön sikerrel vették a Kajrat Almati elleni párharcot az Európa Konferencia Ligában. Két bajnoki között napokon belül újabb párviadal veszi kezdetét Norvégiában, így kiemelten fontos, hogy a Kisvárda a lehetőségeihez képest minden meccsre friss emberekkel álljon ki. Erre is alapozva először kapott lehetőséget Hindrich Ottó, az ugyancsak nyáron érkezett Dominik Kovacic párjaként a védelem közepén debütált Milos Vranjanin, valamint 17 hónap után újra a kezdőcsapat tagja volt Lucas.

Míg a nemzetközi porondon leginkább a stabil védekezésre törekedtek Hej Viktorék, addig a vasárnapi bajnokin szép akciókat építettek fel, a Loki pedig pontrúgásokból igyekezett veszélyeztetni, de akcióból nem voltak lehetőségei az első félidőben.

A debreceniek megköszönhették, hogy nem kerültek 2-3 gólos hátrányba a szünetig. A 14. percben gyönyörű támadás végén Ötvös Bence lőtt távolról, a Gróf Dávidról kipattanó labdát épp csak nem érte el az elcsúszó Jasmin Mesanovic. A következő tíz percben mindketten betalálhattak volna, ám előbbi rosszul ért labdához ziccerben, utóbbi pedig centikkel perdített a kapu mellé bal oldali beadás után.

Fordulás után megszülethetett volna a szezon gólja: Driton Camaj erős beadása Ötvös mögé érkezett, ám a középpályás a levegőből sarokkal kapura tudta tenni azt, s csak picit tévesztett. A hazai szurkolóknak nem kellett sokat bánkódniuk a kimaradt lehetőségen, ugyanis Camaj kiharcolt és értékesített egy büntetőt (1–0). Érdekesség, hogy a montenegróit a mérkőzés előtt három nappal bejelentett és a szünetben beállt Saná Gomes rántotta le a tizenhatoson belül.

A folytatásban nem volt sürgős a Kisvárdának, a csereként beállt Czérna Erik mégis betalált, igaz, lesről tette, így a gólját nem adta meg Berke Balázs játékvezető. Az utolsó húsz percben a Debrecen irányított, ekkor Hindich többször is megmutatta, miért tartják óriási tehetségnek: előbb Dzsudzsák Balázs bombáját hárította, majd Jaroslav Navrátil felszabadítási kísérletét tolta fölé, megakadályozva ezzel az öngólt.

Őrületes utolsó tíz perccel zárult a találkozó. A rengeteg futó Dzsudzsák egyenlített, majd a semmiből Rafal Makowski ismét előnyhöz juttatta a hazaiakat. És nem volt még vége, negyven másodperccel a beígért hosszabbítás vége előtt Bárány Donát egalizált (2–2).

A kisvárdaiak bánhatják, hogy elúszott két pont, ugyanakkor három tétmeccs után még veretlenek.

Labdarúgás: NB I., 1. forduló
Kisvárda Master Good–DVSC 2–2 (0–0)
Várkerti Stadion, v.: Berke (Albert, Berényi).
Kisvárda: Hindrich – Hej, Vranjanin, Kovacic, Leoni – Melnik, Lucas (Karabeljov, 72.) – Asani (Czérna, 72.), Ötvös (Makowski, 65.), Camaj (Navrátil, 72.) – Mesanovic (Ilievszki, 90.). Vezetőedző: Török László.
DVSC: Gróf – Baranyai, Romancsuk, Deslandes, Manrique (Sana, a szünetben) – Kundrák (Ferenczi, 39.), Varga (Baráth, 55.), Dzsudzsák, Sós (Bévárdi, 86.) – Szécsi, Dorian Babunszki (Bárány, 55.). Vezetőedző: Joao Janeiro.
Gól: Camaj (50. –11-esből), Makowski (87.), illetve Dzsudzsák (85.).
Gólleírás
50. perc: Camaj labdát szerzett Sanától, a védő aztán le is rántotta őt a 16-oson belül. A tizenegyest a sértett a kapu bal oldalába lőtte, 1–0.
85. perc: Dzsudzsák kapáslövését még védte Hindrich, a kipattanóra azonban a debreceni csapott le és 5 méterről az üres kapuba lőtt. 1–1.
87. perc: Hej beadásába Makowski fejelt bele a kaputól 12 méterre, a labda nagy ívben a jobb felsőbe hullott, 2–1.
90+3. perc: Bárány 11 méterről, kissé jobbról lőtt, labdája a kapufáról pattant a kapuba, 2–2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában