Összefogott a család

2022.08.03. 14:00

Méltó módon hajtottak főt a kispaládi pályán

Az Algács testvérekre emlékeztek a négy csapatos labdarúgótornán.

Összefogott a család

Forrás: Algács Márk archívuma

Döbbenetes tragédiák sújtották az elmúlt esztendőben az Algács családot. Tibor (vagy ahogy mindenki ismerte, becézte: Leo), Edgár (Edu) és Attila is ugyanabban az évben hunytak el, a testvéreket azóta sem felejtették el, sőt, az emléküket ápolják.  

Noha tavaly márciusban eltávozott az égi futballpályákra Leo, az emléke élénken él a szerettei, a barátai és az ismerősei körében. A Túristvándi-Méhtelek megyei harmadosztályú labdarúgó mérkőzésen az első félidő derekán összeesett és elhunyt Algács Tibor, a hazai együttes játékosa. A 52 éves csapatkapitányon hiába próbáltak segíteni, a halál beálltát tudták csak megállapítani.

Májusban elhunyt Attila, aki szív- és májproblémákkal küzdött.

Azóta már rendeztek egy jótékonysági találkozót Leo emlékére Túristvándiban, ahol az újságíró válogatott volt a házigazdák ellenfele. Többek között pályára lépett Algács Tibor testvére, Edgár is, a fiaival együtt.

Aztán novemberben 44 esztendős korában elhunyt Algács Edgár. A Szatmárcseke megyei másodosztályú csapatának futballistáját, Edut rengetegen ismerték és szerették a térségben: előtte hetek óta kórházban ápolták, de a szervezete feladta a küzdelmet. Az erőtől duzzadó Edut, a koronavírus szövődményei vitték el.

Tiszteletükre a család Algács Márk vezérletével négycsapatos emléktornát szervezett Kispaládon, amelyet Edu utolsó egyesülete, a Szatmárcseke nyert meg, megelőzve a Csengersimát. A Kispalád és a Baráti Kör tagjai is méltó módon hajtottak főt az elhunytak emléke előtt.  

– Köszönöm az egész családnak, hogy ezt meg tudtuk csinálni. Végig éreztük, hogy Leo, Attila és Edu velünk vannak – mondta Algács Márk. 

KM

Címkék#Kispalád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában