Foci

2022.10.12. 09:08

Kulcscsontja törött az ifjú focistának

Ezúttal nem sok babér termett a megyénkbeli csapatoknak.

Az örökösföldi műfüvön a Szpari U 17-es fiataljai (fehérben) csak két kapufáig jutottak Fotók: Mán László

A halasztások és az előrehozott meccsek miatt nem minden forduló teljes az utánpótláskorú focisták különböző szintű és korosztályú bajnokságaiban. Így volt ez a hét végén is, amikor a kisvárdai Várda Labdarúgó Akadémia három kiemelt bajnokságbeli csapata meccselt, a mérleg pedig egy iksz és két vereség.

Ami a Nyíregyháza Spartacus együtteseit illeti, sajnálatos, hogy az U 19-esek székesfehérvári meccsen Chrien Balázsnak eltörött a kulcscsontja. Az U17-es csapat az éllovas tarpaiakat fogadta az örökösföldi műfüvön. A nyíregyháziak kétszer is eltalálták a kapufát, öngólt vétettek és a vendégek nyertek. 

 

U19. Alapcsoport, 5. forduló

MOL Fehérvár-Nyíregyháza Spartacus 2-0 (1-0)

Spartacus: Jóbi - Spisák (Virányi), Karácsony, Chrien, Garda (Czimer-Nyitrai), Juhász (Áncsán), Szabó (Varga), Szopkó (Asztalos), Horváth, Forgó, Nagy. Edző: Lengyel Roland.

Gól: Futsek (10., 53.)

 

U17. Alapcsoport, 6. forduló

Nyíregyháza Spartacus–Tarpa 0-2 (0-0)

Spartaus: Sarkadi – Hári, Ur, Kárpátfalvi , Takács, Bertók, Tóth (Bodnár), Kozák, Czimer (Turóczi), Márton (Veszeli), Pók (Lakóczi). Edző: Gyurovics Zsolt. 

Tarpa: Csicskan - Hahijev, Stankovics, Ehei, Shved (Kynxiv), Boldizsár, Burdika (Olekszevics), Zolotvetszki, Kolesnyik. Hacek, Soima. Edző: Volodimir Kulyk.

Gól: Takács (öngól, 53.), Kyniv (91.).

Gyurovics Zsolt: - Magas intenzitású, nagy iramú jó mérkőzést játszottunk ma a Tarpa ellen. Az első félidő második részében sok támadást kezdeményeztünk, jól építettük fel támadásainkat, előre játékunk hatékonyabb volt ellenfelünknél, játékunkban benne voltak a gólszerzési lehetőségek. Szünet után a Tarpa magasabban védekezett, nyomást gyakorolt ránk, veszélyesebbek voltak ebben az időszakban, de a játékosok jól kisegítették egymást. Egy indokolatlanul elkövetett szabálytalanságból megítélt oldalszabadrúgás után egy öngóllal azonban vezetést szerzett ellenfelünk. A folytatásban több ígéretes gólszerzési lehetőségünk adódott, kétszer a kapufa mentette meg a góltól Tarpát. Az utolsó percekben is mindent megtettek a játékosok az egyenlítés érdekében, de egy szöglet utáni kontratámadásból gólt ért el a Tarpa, lesgyanúsnak vélt játékhelyzetből. Csak dicsérni lehet a játékosokat hozzáállásuk miatt, egy percig nem adták fel a mérkőzést, gólt akartak szerezni. Összességében egy jó iramú mérkőzésen nem érdemeltünk vereséget, a döntetlen eredmény sokkal közelebb állt a látottakhoz, mutatott teljesítményünk alapján a pontszerzés benne volt a játékunkban egy jó játékerőt képviselő vendégcsapattal szemben.

 

U16. Kiemelt csoport, 6. forduló

Vasas Kubala Akadémia–Várda LA 2–2 (1-2)

Várda LA: Sira - Mavrodi, Németh, Szabó, Ostrovka, Siksai (Mamonov), Fedorov (Barati), Molnár (Csáki), Csengeri (Kuzma), Koliada (Kun), Kancsij. Edző: Katona György. 

Gól: Kovács (13.), Együd (89.), illetve Siksai (9.), Kancsij (21.)

Alapcsoport

ZTE-Nyíregyháza Spartacus 1-4 (1-0)

Spartacus: Vitos - Szalanics, Halász, Tran Ba(Sós), Jakab, Tóth, Balogh, Pataki, Ferenczi(Tóthszegi), Onder(Bakó), Bíró(Dankó). Edző: Szatke Zoltán.

Gól: Reinprecht (15.), illetve Balogh (65.), Onder (72.), Bíró (86.), Tóth (93.) 

 

U15. Kiemelt csoport, 4. forduló

Ferencváros–Várda LA 4–0 (1-0)

Várda LA: Kobilinszki - Horvat, Jzhik, Fedor, Badari (Balik), Buda, Bíró (Bobal), Hodovenec, Amászta, Piros (Veprik), Lupii. Edző: Törtei Tamás. 

Gól: Verki (22.), Bokros (42.), Pesti (49.), Császár (65.)

Alapcsoport, 4. forduló

MOL Fehérvár-Nyíregyháza Spartacus 2-1 (1-1)

Spartacus: Ress - Selymes (Polyák), Henkel(Csubák), Vaidych, Molnár, Szabó, Bagoly(Szabovcsik), Melich, Jóbi, Bába(Kranyik), Kovács (Sándorfi). Edző: Papp Ákos.

Gól: Ecsődi (25.), Nimsz (73.), illetve Bagoly (5.)

Papp Ákos: - Az egész mérkőzésen óriási szívvel játszottak a srácok, mindent megtettek a győzelemért. Játékban is felülkerekedtünk, amit a helyzetek száma bizonyít, de ezek kimaradtak. Ők viszont két lehetőségből gólt szereztek, a vereség ellenére gratulálok a fiúknak. 


U14. Kiemelt csoport, 6. forduló

Várda LA–DVSC 0–7 (0-2)

Várda LA: Herts - Osztroha, Fidler (Kedves), Fodor (Gombkötő), Budaházi (Harsányi), Szarva, Nagy, Sencsenkov (Borimszki), Birov (Zilahy), Táth, Kish (Pekar). Edző: Révész Csaba. 

Gól: Tóth (11.), Serucza (25.), Vincze (42.), Szakál (46.), Kovács (67.), Kiss (68.), Balogh (80.). Forrás: kisvardafc.hu és nyíregyhazaspartacus.hu

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában