Labdarúgás

2023.03.29. 15:19

Nőtt a nemzetközi tapasztalatuk

Négy kisvárdai és egy nyíregyházi labdarúgó hazája nemzeti csapatának segített az elmúlt napokban.

Farkas Bendegúz (20) a magyarok mindhárom mérkőzésén kezdő volt

Forrás: MLSZ

A mögöttünk hagyott válogatottszünetben vármegyénk két legmagasabban jegyzett csapatából, az élvonalbeli Kisvárda Master Goodból és az NB II.-es Nyíregyháza Spartacusból is volt olyan játékos, aki hazáját képviselte.

A Szpari fiatal védője, Farkas Bendegúz az U19-es nemzeti csapat tagjaként Angliában vett részt az Európa-bajnoki selejtező elitkörében. A mieink az első meccsükön több mint fél órát emberhátrányban küzdve nagyot harcoltak a házigazdával, de 1–0-ra kikaptak. A második, Törökország elleni mérkőzést sajnálhatjuk a legjobban, azon ugyanis a magyar fiúk vezetést szereztek, ám a 85. percben kapott góllal 1–1-re végeztek. Szélesi Zoltán csapatának innentől már nem a saját kezében volt a sorsa, ám mint utóbb kiderült, a záró kör másik meccsének eredménye nem befolyásolta a mi helyezésünket, mivel 2–0-ra kikaptunk Izlandtól. Válogatottunk egy ponttal a csoport utolsó helyén fejezte be a tornát.
A nyíregyháziak futballistája mindhárom meccsen kezdő volt, az Anglia és az Izland elleni találkozót végigjátszotta, Törökország ellen hatvan percet töltött a pályán.

Mozgalmas napjai voltak a Kisvárda válogatott játékosainak is. Mint beszámoltunk róla, a bolgár Janisz Karabeljov és a montenegrói Driton Camaj csapatai a magyarokkal azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szerepelnek. A két futballista együttesei az első fordulóban egymással találkoztak Razgradban, ám a „várdai összecsapás” elmaradt, mert csak Karabeljov kapott lehetőséget csereként. A középpályás aztán hétfőn kezdett a Puskás Arénában és a 3–0-s magyar győzelemmel zárult mérkőzés szünetében lecserélték.
Montenegró a sikeres bulgáriai rajt után Szerbiát fogadta. A vendégek 2–0-ra nyertek, Camaj a 76. percben állt be.

Jasmin Mesanovicot tizenkét év után hívták meg Bosznia-Hercegovina nemzeti csapatába, ám a csatár Izland ellen a kispadon maradt, Szlovákiában pedig nem került be a bosnyák keretbe.

Az északmacedón U21-es válogatottnak ezúttal is alapembere volt Mario Ilievszki. A támadó és csapata a törökországi Belekben vett részt nemzetközi tornán. A letteket 3–0-ra megverték, Finnország ellen 1–1 után tizenegyespárbajban győztek a macedónok, majd Szlovákiától 1–0-ra kikaptak. Ilievszki mindegyik mérkőzésen kezdő volt és csapatkapitányként vezette ki társait a pályára.

A kisvárdai klub beszámolója szerint Mesanovic már hétfőn, Karabeljov kedden csatlakozott az edzésekhez, Camaj kedden érkezett Kisvárdára és szerdán már edzett, míg Ilievszki szerdán mutatkozhatott be új vezetőedzőjének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában