Ralikrossz

2023.04.10. 17:48

Benyó nyerte a nyitóversenyt, ez ralikrossz volt a javából

Kárai két körön át száguldott az élen, húsvéti nyitány a RabócsiRingen, izgalmas futamok a Matador Nemzetközi Rallycross Fesztiválon.

A SuperCars kategória döntőjét Benyó Máté nyerte

Fotó: Janics Attila

Elrajtolt a mezőny, elkezdődött a honi ralikrosszozók országos bajnoksága. A húsvéti nyitánynak a hagyományoknak megfelelően a máriapócsi RabócsiRing adott otthont. A Matador Nemzetközi Rallycross Fesztivál nem csak az országos bajnokság első fordulója volt hanem a Közép-Európa Zóna Bajnokság nyitány is. Utóbbin cseh, lengyel, osztrák, szlovák és magyar pilóták is rajthoz álltak. 

Az időjárás két arcát is mutatta, hiszen szombaton napfényes, tavaszias időben rendezték a futamokat. Vasárnap már  nagyrészt esőben köröztek a  pilóták, a döntőkre aztán elállt az eső. 

 

Négy bajnok a fináléban

A leginkább várt fináléban, a SuperCarsban az első pozícból Benyó Máté rajtolt, mellett Koncseg Zoltán, mögöttük a címvédő Kárai Tamás és a cseh bajnok  Ales Fucik, hátul a lengyel címvédő Zbiginew Staniszewski és az osztrák Alois Höller várta a rajtot. 

Kárai kapta el a legjobban a start, két körön át az élen autózott. Aztán mivel az Audi gumijai nem voltak olyan hatékonyak mint a riválisé Benyónak sikerült megelőznie és elsőként ért a célba egy olyan döntőn, amelyen négy ország bajnoka indult. A többi  kategóriában is remek versengést láthattak a nézők. 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában