Salakmotor

2023.05.13. 14:54

Bárány Márk farkasként fog küzdeni ha lehetőséget kap

A nagyhalászi versenyről öten jutnak tovább az Európa-bajnokság döntőjébe, hatalmas a lengyel média érdeklődése

A tavalyi GP-kvalifikáción már igazi nagymenők között versenyezhetett Márk (fehér sisakban)

Fotó: Mán László

Amit egy rendező megtehet, azt a halásziak megtették. A Nagyhalászi Speedway Ring készen áll arra, hogy ismét nívós feltételeket biztosítson egy igencsak rangos salakmotor versenynek. Mert a SEC felnőtt egyéni Európa-bajnoki Challenge viadala ilyen kategóriát jelent.

A kicsinosított, új dizájnba öltöztetett arénában hét nemzet magasan jegyzett vaspapucsosai küzdenek majd az első öt helyért, az itt zárók jutnak a kontinensbajnoki fináléba.

A veretes mezőny tagjai között igazi Grand Prix, azaz GP-nagyágyút találunk a svéd Antonio Lindback személyében, de a többiek is igencsak jegyzettek a szakmában. 

Albók József Bárány Márkkal (balra) és Magosi Norberttel.
Fotó: A & A Managers Team

A magyar színeket ketten képviselik. Albók József pályatulajdonos a szabadkártyát a rutinos Magosi Norbertnek adta. A két tartalék egyik a halászi klub tavalyi országos bajnoki bronzérmese, azaz Bárány Márk. A fiatal motorosnak bizonyára hatalmas élmény lesz a vasárnapi viadal. Az persze szerencse kérdése, hogy hány futamban kaphat majd lehetőséget. Amennyiben csak egyben, már az is óriási élményt jelenthet. 

- Valóban hatalmas megtiszteltetése, hogy én lehetek az egyik tartalék, amiért köszönet jár - kezdte portálunk érdeklődésére Bárány Márk. - A legutóbbi halászi edzésem remekül sikerült, kiváló jó volt a pálya és mindkét motoromat sikerült beállítani. Nagyon várom a vasárnapot nagyon örülnék annak, ha csak egyetlen futamban rajthoz állhatnék. Amennyiben így lesz, mindent megteszek majd, ám a tisztában vagyok azzal, hogy ezek a motorosok más kategóriát képviselnek.Amennyiben lehetőségem lesz, odateszem majd magam – mondta Márk.

Bízunk benne, hogy Márknak megadatik majd a lehetőség. Az bizonyos, hogy hatalmas a média érdeklődése. Főként a lengyeleké, de az érthető is, hiszen nálunk a salakmotorozás más kávéház mint idehaza. Több mint tucatnyi lengyel médium képviselői jelezték jöttüket, lesz internetes közvetítés, jönnek újságírók, fotósok. 

A futam vasárnap 14.30-kor kezdődik, e délelőtt tíztől jön a kötelező edzés.

Már csak egy fontos, hogy az égiek kicsit odafigyeljenek és kegyes legyen az időjárás. Mert megérdemelné a pálya, a rendező klub.

A vasárnapi SEC Challenge rajtlistája

1. Andreas Lyager (Dánia)

2. Antti Vuolas (Finnország)

3. Michael Jepsen Jensen (Dánia)

4. Mads Hansen (Dánia)

5. Grzegorz Zengota (Lengyelország)

6. Timo Lahti (Finnország)

7. Andzejs Lebedevs (Lettország )

8. Jan Kvech (Cseh Köztársaság)

9. Magosi Norbert

10. Frederik Jakobsen (Dánia)

11. Jacob Thorssell (Svédország)

12. Kacper Woryna (Lengyelország) 

13. Dimitri Berge (Franciaország)

14.. Martin Smolinski (Németország)

15. Szymon Woźniak (Lengyelország)

16. Antonio Lindbäck (Svédország)

Tartalék

17. Niels K. Iversen (Dánia)

18. Bárány Márk (Magyarország)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában