Labdarúgás, Kisvárda Master Good

2023.05.19. 23:03

Ismét három pontot szerzett a Kisvárda

A Kisvárda Master Good megszerezte jubileumi kétszázadik NBI.-es gólját és legyőzte a Vasast.

Leoni szerezte a Kisvárda győztes találatát

Fotó: Kovács Péter

Az Újpest elleni győztes mérkőzés után pénteken ismét fővárosi csapat érkezett Kisvárdára, a rétköziek az élvonaltól már búcsúzott Vasast fogadták a szezon utolsó hazai mérkőzésén. Milos Kruscsics fittyet hányt a győztes csapaton ne változtass alapelvén, két helyen is belenyúlt kezdőjébe, Alic helyett Leoni, míg Szpaszics helyett Ilievszki kapott helyet a kezdőben. Az angyalföldieknél a Zalaegerszeg elleni kezdő futott ki a kezdő sípszóra. Mondhatni, hogy tét nélküli volt a mérkőzés, hiszen a vendégek már annak ellenére kiestek, hogy legutóbbi három mérkőzésükön veretlenek maradtat, a hazaiak pedig a hatodik helynél előrébb már nem végezhetnek, így felszabadult játékot várhattunk mindkét csapattól, valamint azt, hogy a Kisvárda győztes mérkőzéssel szeretett volna búcsúzni szurkolóitól. A kezdeti lendület hamar alább hagyott, bár Petkovicsot az első percekben csak a kapufa mentette meg a góltól, a másik oldalon Mesanovic célzott pontatlanul.

Jobbára a két tizenhatos között folyt a játék, igazi átütőerő azonban hiányzott a támadásokból, ám ellenfélük büntetőterületére a vendégek jutottak be többször szögleteket követően, a pontrúgások viszont nem hordozták magukban a gólveszélyt, mert a hazaiak hálóőre uralta a légteret. Az első igazi nagy hazai lehetőségre több mint félórát kellett várni, Ilievszki azonban az ötösről fölé emelt. A félidő hajrája aztán meghozta az első, majd a második találatát, az agilisan futballozó Holender kavarta meg a kisvárdai védelem bal oldalát, majd kihagyhatatlan helyzetbe hozta Berecz Zsombort. Percekkel később Szivacski a saját büntetőterületén belül rálépett Mesanovic lábára. Az esetet hosszú percekig vizsgálták a VAR-buszban, majd Andó-Szabó a tizenegyes pontra mutatott. A megítélt büntetőt a sértett értékesítette, megszerezve ezzel a Kisvárda élvonalbeli, jubileumi kétszázadik találatát. És még nem volt vége, Ilievszki egy beadást követően az ötös sarkáról a kapu mellé fejelt, így döntetlennel vonultak öltözőbe a felek.

Fordulás után alaposan bekezdett a Kisvárda, Leoni közelről bombázott a jobb felső sarokba. A gyorsan jött találat lendületben hozta a hazaiakat, akik a félidő közepéig beszorították ellenfelüket a saját kapujuk elé. Közel húsz perc telt el, mire a Vasas magához tért a kapott találattól. A hazaiak hátrébb húzódtak, átadták a teret a Vasasnak, de Novothny Somán kívül nem jelentettek valós veszélyt a kapura. Így maradt az eredmény, a Kisvárda legyőzte a Vasast.

NB I., 32. Forduló
Kisvárda Master Good–Vasas 2–1 (1–1)
Kisvárda, Várkerti Stadion, 2380 néző, v.: Andó-Szabó Sándor (Bornemissza, Aradi).
Kisvárda: Petkovics – Hej (Navrátil, a szünetben), Jovicic, Széles – Melnik, Lucas (D. Kovacic, 82.), Karabeljov (Ötvös, 71.), Leoni – Makowski (Camaj, 71.) – Ilievszki (Szpaszics, 71.), Mesanovic.  Vezetőedző: Milos Kruscsics.
Vasas: Uram – Szivacski, Baráth B. (Otigba, 56.), Iyinbor, Ódor (Szalai J., 87.) – Berecz Zs., Hidi P. (Sztojka, 64.) – Szilágyi Sz. (Ihrig-Farkas, 56.), Holender (Zimonyi, 87.), Hinora – Novothny. Megbízott vezetőedző: Desits Szilárd.
Gól: Mesanovic (45+5., tizenegyesből, Leoni (46.), illetve Berecz (39.).
Percek, események:
3. perc: Holender egy méterről, középről az üres kapuval szemben a lécre lőtt.
4. perc: Mesanovic kissé jobbról jobbal a léc fölé lőtt.
13. perc: Hidi jobbról ballal beadott egy szögletet, az ötös rövid sarkáról Baráth a rövid felső fölé csúsztatta a labdát.
39. perc: Holender egy csel után balról ballal beadott, Berecz középről, hat méterről a kapu közepébe vágta a labdát. 1–0
45+5. perc: Szivacski szabálytalankodott Mesanovic-csal a 16-oson belül. A VAR-vizsgálatot követően Andó-Szabó tizenegyest ítélt, amelyet a sértett értékesített. 1–1
46. perc: Karabeljov jobb oldali, jobblábas, lapos beadását Leoni kissé balról, ballal a jobb felsőbe rúgta négy méterről. 2–1
57. perc: Navrátil jobb oldali beívelését Mesanovic öt méterről, középről a jobb alsó sarok mellé fejelte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában