salakmotor

2023.05.09. 11:31

Magosi kiejtette, így Lindback mehetett tusolni Pardubicében

Fantasztikus mezőny a vasárnapi, nagyhalászi SEC Challenge versenyén.

Antonio Lindback (elől) az ötvenkettedik GP-futamján végzett először az élen és 2012 augusztusában a dobogó legfelső fokára állhatott Terenzanoban

Fotó: AFP

Ez igen, ez nem semmi! Az öreg kontinens valamennyi vaspapucsos oválján csettintenének egy olyan mezőny láttán, amilyen vasárnap lesz a Nagyhalászi Speedway Ringen. A szakág hazai ékszerdoboza, a salakos világ vérkeringésébe nívós versenyekkel bekapcsolódott pálya ad otthont a felnőtt egyéni Európa-bajnokság (SEC) Challenge találkozójának. Kilenc nemzet kiválóságai versengenek majd az első öt helyért, hiszen az itt végzők jutnak majd a kontinensbajnokság fináléjába.

Sorolhatnánk sztárokat, elég néhány ízelítőül: Antonio Lindback, Jan Kvech, Martin Smolinski és Andzejs Lebedevs. Igazi nagyágyúk, utóbbi három már húzta a halászi pályán. A magyar színeket ketten képviselik. A tartalék a halászi klub versenyzője Bárány Márk lesz. A főtáblán a rutinos, sok versennyel felvértezett Magosi Norbert indul. Albók József pályatulajdonos rendezőként neki adta a szabadkártyát, miután a halászi klub színeiben tavaly országos bajnok Fazekas Dennis szögre akasztotta a vaspapucsot.

Magosi Norbert úgy nyilatkozott: nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy ő kapta a szabadkártyát. Az elmúlt hét végén edzett is a halászi pályán.

- Jó volt, jobb lett volna még egy edzés – kezdte érdeklődésünkre a remek motoros. - A két motor egyikét beállítottuk, remélem minden rendben lesz majd a versenyen és kibírja. A mezőny nem az én szintem és az én költségvetésem. A külföldi motorosoknak mások a lehetőségei a technikában, a szerelői stábban, az anyagiakban. Fénykoromban évente volt mondjuk harminc versenyem, most jó ha megvan tíz-tizenkettő. Nekem ez lesz az idei második versenyem a többieknek ettől jóval több volt csak edzésekből és versenyekből. Sajnos ez van, ezzel együtt mindent megteszek majd, hogy elcsípjek egy-két startot jó néhány pontot szerezzek.

Magosi Norbi bizakodva várja a vasárnapi megmérettetést
 Fotó: A & A Managers Team

Visszatérve a mezőnyhöz, a legnagyobb sztár Antinio Lindback. A  38 éves vaspapucsos Rio de Janeiroban született, de svéd színekben lett ismert. Százkét GP-futamon állt rajthoz, tizenhatszor volt döntős. tizenháromszor állhatott GP verseny dobogóján, háromszor a legmagasabb fokára. - Már kétszer visszavonult ám úgy néz ki, hogy nem bírja verseny nélkül.

Érdekes, hogy Magosi Norbi már versenyzett vele, sőt le is győzte.

- Még Pardubicéban volt, egy futamban voltam Lindbackkal és Nicki Pedersennel. Nagy csata volt, Pedersen nyert, én lettem a második a svéd pedig a harmadik. Ezzel Pedersen jutott tovább örömében szorongatta is a kezemet, így a svédet kiejtettem a további küzdelemből, ő mehetett tusolni - árulta el Magosi.

Nos a svéd sárga sisakjelzéssel a tizennyolcadik futamban vághat vissza a pardubicei tusoltatásért, akkor találkozik a belülről rajtoló Magosival.

A verseny vasárnap 14.30-kor kezdődik, a kötelező edzés pedig délelőtt tízkor.

 

 

 

 

Európa-bajnoki Challenge, a rajtlista

1. Andreas Lyager (Dánia)

2. Antti Vuolas (Finnország)

3. Michael Jepsen Jensen (Dánia)

4. Mads Hansen (Dánia)

5. Grzegorz Zengota (Lengyelország)

6. Timo Lahti (Finnország)

7. Andzejs Lebedevs (Lettország )

8. Jan Kvech (Cseh Köztársaság)

9. Magosi Norbert

10. Frederik Jakobsen (Dánia)

11. Jacob Thorssell (Svédország)

12. Kacper Woryna (Lengyelország) 

13. Dimitri Berge (Franciaország)

14.. Martin Smolinski (Németország)

15. Szymon Woźniak (Lengyelország)

16. Antonio Lindbäck (Svédország)

Tartalékok

17. Niels K. Iversen (Dánia)

18. Bárány Márk (Magyarország)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában