Labdarúgás, NB III.

2023.08.29. 14:30

A maximumra kell törekedni

A Kisvárda II. a DEAC otthonába látogat, míg a Sényő a REAC csapatát fogadja.

Otthon tartaná a három pontot a kék mezes Sényő.

Fotó: Gazdag Mihaly

Hétközi fordulót rendeznek az NB III.-as labdarúgó-bajnokságban, melynek során a zsinórban három győzelmével a tabella harmadik helyére előreugró Kisvárda II. a szomszédos Debrecenbe látogat, ahol a pontvadászatnak nagy tervekkel nekivágó DEAC vendége lesz.

Ki kell használni a lehetőségeket

– A két meccs közötti időszakban jól dolgoztak a srácok, úgyhogy készen állunk az újabb feladatra – mondta a csapat vezetőedzője, Csernijenko Ruszlan. – Elemeztük az ellenfelet, tudjuk, hogy hátulról építi fel a játékát, és próbál kombinatívan futballozni. Szervezett csapatról van szó, erősségei közé tartoznak a rögzített szituációk, a támadásaik pedig az agilis centerjátékuk révén veszélyesek igazán. Ahhoz, hogy eredményesen tudjunk hazatérni, a csapatjátékban stabil védekezésre lesz szükségünk, támadásban viszont hatékonyabbnak kell lennünk, mint legutóbb, és a kínálkozó lehetőségeket ki kell használnunk.

Eközben a kilencedik Sényő az újonc REAC gárdáját fogadja egyértelműen azzal a céllal, hogy otthon tartsa a három pontot.

– Az egyik újonccsapat érkezik hozzánk, amelyről túl sok információval nem rendelkezünk – vezette fel az összecsapást Imrő László a sényői edzőpáros tagja, aki Fiumei Viktorral közösen irányítja a csapat munkáját. –  Éppen ezért inkább saját magunkra helyezzük a hangsúlyt. Felemás érzéseink vannak az eddigi négy fordulót illetően. Az egyértelmű, hogy akár hazai pályán, akár idegenben lépünk pályára csak maximális koncentrációval lehet pontot vagy pontokat szerezni. Megyünk tovább, a következő összecsapáson egyértelműen a három pont megszerzéséért lépünk pályára.

Labdarúgás: NB III., Észak-keleti csoport, 5. forduló
Szerda (17.30): Sényő Carnifex FC–REAC, Sényő, Sényő-Carnifex FC Sporttelep, v.: Ujhelyi (Elek, Márkus). 
DEAC–Kisvárda Master Good II., Debrecen, DEAC Sporttelep, v.: Lovas (Flinta, Mémeth).
További mérkőzések: Eger–Tiszaújváros, Cigánd–Karcag, Putnok–Salgótarján, DVTK II.–Hatvan, Tiszafüred–Újpest II., Gyöngyös–DVSC II.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában