Lemezlovas kosaras

2023.08.02. 12:06

Shaquille „O’Nealoviccsal” buliztak

Egy nyíregyházi baráti társaság élőben hallgatta meg, hogyan boldogul a kosárlegenda lemezlovasként.

Shaquille O’Neal a DJ Diesel művésznéven zenél

Forrás: Medium Rare

Shaquille O’Neal neve egyelőre elsősorban a kosárlabda miatt ismerős. A ma már 51 éves amerikai sportember 1992-től 2011-ig játszott az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA), legnagyobb sikereit a Los Angeles Lakers­szel érte el, az aranysárga-lilák meghatározó tagjaként háromszor nyert bajnokságot, de később a Miami Heattel is begyűjtötte az elsőségért járó aranygyűrűt. A csapatsikerek mellett az egyéni elismerésekben sem szűkölködik, hogy csak a legnagyobbakat említsük: 2000-ben az NBA alapszakaszának legértékesebb játékosának választották meg, a kaliforniaiakkal szerzett bajnoki győzelmek alkalmával a döntő MVP-je volt, 15-szörös all-star, a visszavonulása utáni első adandó alkalommal bekerült a kosárlabdázók hírességek csarnokába (Hall of Fame).

Shaq a 216 centiméteres magasságával és a közel 150 kilogrammos termetével mindig is feltűnő jelenség volt, amire még egy lapáttal rátett a közvetlenségével, valamint azzal, hogy imád a figyelem középpontjában tündökölni. Már a játékos-pályafutása alatt szerepelt filmekben, legismertebb szerepe talán az 1996-ban bemutatott Kazaam, a szellem volt. Manapság állandó és közkedvelt szereplője a TNT NBA-vel foglalkozó stúdióműsorainak, és talán kevésbé ismert tény, hogy immáron a zenei világban is leteszi a névjegyét. 

O’Neal már a nyolcvanas években, az egyetemen bontogatta a szárnyait lemezlovasként, majd 1993-ban kiadta az első rapalbumát, két évvel később pedig Michael Jackson 2 Bad című számában is közreműködött. Két csendesebb évtized után 2021-ben a Las Ve­gas-i Electric Daisy Carnivalon először lépett fel DJ-ként. A DJ Diesel művésznévre hallgató exsportoló azóta a legnagyobb fesztiválokon zenélt már. A lemezlovas nyáron Európában turnézik, ennek egyik állomása a horvátországi Krk szigete volt múlt héten, amire egy nyíregyházi különítmény is ellátogatott. 

– Követjük Shaq zenei pályafutását, most kifejezetten a buli miatt utaztunk, már két hónapja megvettük a jegyet – mondta el a baráti társaság tagja, Czene Miklós. – Mykonosról érkezett Krkre, onnan ment Dubrovnikba, utána Kölnbe, vasárnap pedig már a Tomorrowlanden zenélt. A fia, Myles az „előzenekara”, egy órakor jött a színpadra Shaq. House és techno zenét játszanak, amit kedvelünk, és nem is volt rossz a zenei élmény, de összességében inkább a rá jellemző bohóckodásról szól az esemény.

A show-man nagyon barátságos a közönségével, akire rámutat a lézerével, felmehet hozzá a színpadra. Egy bulizó a kosaraslegenda „délszlávosított” nevével ellátott mezzel készült, amit kiszúrt a zenész, onnantól az O’Nealovic feliratú pólóban folytatta a szórakoztatást. 
Persze nem mindegy, hogy ki mikor kapja el a szuper­sztárt… 

– A szállásunkon a recepciós megtudta, hogy a buliba megyünk, és elárulta nekünk, hogy Shaq a szemben lévő hotelban lakik. Már jóval a buli után, hajnalban valóban megpillantottuk őt a teraszon. Azonnal kiabáltunk neki, amire ő csendre intett minket, de jelezte, hogy másnap délben kereshetjük. Tizenegy órától ott is álltunk a hotel előtt mezzel, tollal, a hét-nyolc fős stábból nagyjából mindenkit láttunk is, ám hozzá már nem tudtunk közel kerülni. Emiatt kicsit csalódottan jöttem haza, de összességében óriási élmény volt – tette hozzá Czene Miklós.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában