Labdarúgás

2023.09.16. 12:28

Magyar Kupa: a Nagyecsed a terv egyik felét teljesítette a Ferencváros ellen

A labdarúgó Magyar Kupa harmadik körében a Nagyecsed a Ferencvárost fogadta. A hazaiak jól küzdöttek, de a magyar bajnok 8–0-s győzelemmel harcolta ki a továbbjutást.

Molnár Krisztián

Fotó: Pusztai Sándor

Nyolc év után újra Nagyecseden lépett pályára a Ferencváros. A házigazda a Magyar Kupa harmadik körében próbált meg minél jobb eredményt elérni az Európa-konferencialiga csoportkörében is érdekelt rivális ellen. A hazaiak természetesen tisztában voltak az erőviszonyokkal, Ladányi Dávid például elmondta korábban, hogy a jó eredmény a tíznél kevesebb kapott gólt és az egy szerzett találatot jelenti és Harbula Balázs vezetőedző is azt emelte ki, hogy jó lenne betalálni a nagynevű ellenfél kapujába.

A mérkőzés kezdőrúgását az ecsediek egykori játékosa, Makó Róbert végezte el. Ő védte a hazai kaput 2015-ben, szombaton pedig már csak oldalról szurkolt övéinek, akik között többen is pályára léptek az említett, nyolc évvel ezelőtti találkozón. Ladányi Dávid, Marinas Vasile, Nyíregyházi Gábor és Zámbó Krisztián ezúttal is ott volt a kezdőben, a kispadon ült Bulyáki Attila és Somlyai Gábor, a vendégeknél pedig Christian Ramíreznek volt már tapasztalata erről a párosításról. Érdekesség továbbá, hogy mindkét összecsapáson Lovas László fújta a sípot.

A Fradi közel sem vette félvállról a találkozót. Nem is tehették a játékosok, hiszen valószínűleg mindannyian bizonyítani akartak Dejan Sztankovics vezetőedzőnek, akinek ez volt az első mérkőzése a ferencvárosi kispadon. Az arany mezben pályára lépő fővárosiak az első pillanattól nagy nyomás alá helyezték az ecsedieket, akik több mint tíz percig rendkívül szervezetten védekeztek. Sajnos a 13. percben jogos tizenegyessel megtört a jég, majd három perccel később újabb szép akció után jött a második találat is.

Talán ez kellett ahhoz, hogy a Nagyecsed felocsúdjon, ugyanis a későbbiekben többször is eljutott a vendégek tizenhatosáig és voltak különösen szép megmozdulások, mint Nagy Norbert nagy sprintje és szólója, vagy Ladányi Dávid csele Owusu mellett. Az Ecsednek persze így is a védekezésre kellett koncentrálnia, Zámbó Krisztiánék sokáig állták is a sarat, Szabolcsi Máté pedig több nagy bravúrt is bemutatott.

Az első félidő ráadásában aztán újra betalált a Fradi, majd a második játékrész elején még kétszer. Egy óra elteltével már érződött, hogy fáradnak az egyébként nagyot küzdő szatmáriak.

A hazaiaknál csereként beállt mások mellett két 18 éves tehetség, Jónás Márk és Raffai Erik, valamint a cserekapus Sarkadi Zsolt, aki a pályát vastaps közepette elhagyó Szabolcsi Mátét váltotta. A kapus a második félidőben is mutatott be bravúrokat, teljesítményéről mindent elmond, hogy az őt alaposan próbára tévő Alekszandr Pesics is elismerően biccentett neki az egyik hihetetlen védése után.

A Ferencváros 8–0-s győzelemmel jutott tovább, ami azt jelenti, hogy a Nagyecsed az előzetes tervek egyik felét teljesítette: tíznél kevesebb gólt kapott, ám sajnos nem sikerült betalálni a bombaerős ellenfél kapujába.

Labdarúgás: Magyar Kupa, 3. kör

Nagyecsed RSE–Ferencvárosi TC 0–8 (0–3)
Nagyecsed, v.: Lovas (Vrbovszki, Flinta).
Nagyecsed: Szabolcsi (Sarkadi Zs., 84.) – Nagy Z. (Bulyáki A., a szünetben), Zámbó, Pócsi, Szabó – Sarkadi G. (Raffai, 84.), Kóka – Nyíregyházi (Somlyai, 52.), Ladányi, Nagy N. – Marinas (Jónás, 64.). Vezetőedző: Harbula Balázs.
Ferencváros: Varga – Botka (Civic, 58.), Cisse, S. Mmaee (Wingo, a szünetben), Ramírez (Pászka, 58.) – Sigér D., Zachariassen (Gojak, 65.) – Owusu, Marquinhos (Besic, 66.), Lisztes – Pesics. Vezetőedző: Dejan Sztankovics.
Gól: Pesics (13. – 11-esből), Lisztes (16., 45+1.), Zachariassen (49.), Owusu (52., 90+2.), Sigér D. (75.), Besic (78.).

PERCRŐL PERCRE

Köszönjük a figyelmet!

Véget ért a mérkőzés!

90+2. perc: GÓL! Besic a kapufára lőtt, a kipattanót Owusu rúgta a kapuba. 0–8

90+2. perc: Zámbó blokkolta Gojak lövését.

87. perc: Lisztes úgy ment el Szabó mellett, hogy közben arcon csapta. A játékvezető nem látott szabálytalanságot, ehhez képest a védőnek vérzik az orra és ápolni kell őt...

Szabolcsi mai teljesítményéről mindent elmond, hogy a hét kapott gól ellenére is nagy taps közepette hagyta el a pályát.

84. perc: két nagyecsedi csere. Sarkadi Zsolt a bravúrozó Szabolcsit váltotta, Sargadi Gergő helyett pedig a 18 éves Raffai érkezett.

82. perc: Szabolcsi hatalmasat vetődve fogta meg Pesics fejesét! A szerb csatár elismerően biccentett a kapusnak.

78. perc: itt viszont már senki és semmi nem tudta megállítani Besicet. A ferencvárosi játékos 20 méterről a bal alsóba tekert. 0–7

77. perc: Szabolcsi két másodpercen belül kétszer védte Pesics ziccerét!

76. perc: Pesics ezúttal a lécre pattintotta a labdát.

75. perc: GÓL! Besic fejese a jobb oldali kapufáról kipattant, Sigér reagált a leggyorsabban és két méterről az üres kapuba lőtt. 0–6

73. perc: Szabó két védőt is kicselezett, de pontatlanul passzolt. A másik oldalon már Besic tekert fölé balról.

70. perc: ezúttal Szabolcsi mozdult ki jó ütemben egy hosszú passzra, picivel később Besic fejesét fogta meg.

69. perc: Sarkadi előre ívelt szabadrúgását húzta le az égből Varga.

67. perc: veszélyes ferencvárosi akció végén Szabolcsi fogott meg egy gyenge lövést.

66. perc: Marquinhos helyére pedig Besic érkezett.

65. perc: Zachariassen is elhagyta a pályát, Gojak váltotta őt.

64. perc: Marinas helyett a 18 éves Jónás érkezett.

61. perc: Owusu az oldalhálóba lőtt.

60. perc: a hazaiaknak megint megyűlt a bajuk a felszabadítással. Zachariassen közelről bombázott fölé.

58. perc: cserék a Ferencvárosnál is. Civic és Pászka érkezett a pályára Botka, valamint Ramírez helyére.

52. perc: GÓL! Ezúttal senki nem érte utol Owusut, Szabolcsi is csak beleérni tudott a labdába, a gólt képtelen volt megakadályozni. 0–5

51. perc: újabb nagyecsedi csere. Somlyai érkezett Nyíregyházi helyére.

49. perc: GÓL! nem tudott felszabadítani a Nagyecsed, a labda Zachariassenhez pattant, aki 12 méterről védhetetlenül a kapuba lőtt. 0–4

47. perc: Pesics rögtön próbára tette Szabolcsit, aki ezúttal is védett.

A hazaiaknál Nagy Zoltán megsérült, helyére Bulyáki Attila állt be. A vendégeknél Wingo váltotta Mmaeet. 

Kezdődik a második félidő!

Véget ért az első félidő!

45+1. perc: GÓL! Owusu első passza még visszapattant hozzá, másodjára már eljuttatta a labdát Liszteshez, aki 4 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. 0–3

Az elmúlt időszakban leginkább szögletből veszélyeztetett a Fradi, ám Zámbóék állják a sarat.

35. perc: Owusu ezúttal még nagyobb helyzetbe került, ám Szabolcsi ismét védett!

33. perc: Owusu jó csel után közelről lőtt, Szabolcsi nagyot védett. A szöglet után Pesics centiket tévedett hat méterről.

32. perc: Ladányi gyönyörű csellel ment el Owusu mellett. Egyre több a szép nagyecsedi megmozdulás!

31. perc: ezúttal már a jobb oldalon Marinas tört a tizenhatoson belülre, de szerelték őt.

29. perc: Nagy Norbert nagyot sprintelve lehagyta védőjét, az alapvonal elől középre passzolt, ám ott senki nem érkezett a labdára.

Noha helyzetig még nem jutott a Nagyecsed, a második gól óta többször is felért az FTC tizenhatosáig. Az is megállapítható viszont, hogy ha túlságosan kitámadnak a hazaiak, akkor a Fradi pillanatok alatt eljut a túloldali kapuig.

25. perc: Szabolcsi vadászott le egy jobb oldali beadást.

22. perc: Owusu üresen kapta meg a labdát a kapu előtt, majd a bal oldali kapufára lőtt. Nem véletlen, hogy egyedül maradt a támadó, ugyanis lesről startolt rá a beadásra.

18. perc: az első hazai szöglet mélyen visszapattant a mezőnybe, Sarkadi egy állítás után 20 méterről kapu fölé lőtt.

16. perc: GÓL! Lisztes két hazai védő között cselezte magát ziccerbe és nem is hibázott. 0–2

13. perc: GÓL! Lisztes jó labdaátvétel után megpróbálta kicselezni Szabolcsit, aki buktatta a támadót. A kapus sárga lapot kapott, Pesics a kapu bal oldalába lőtte a tizenegyest. 0–1

9. perc: szép ferencvárosi összjáték végén Pesics lőtt mellé kevéssel.

Ha már a 2015-ös mérkőzés és Makó... Azon a találkozón Ladányi Dávid, Marinas Vasile, Nyíregyházi Gábor és Zámbó Krisztián is pályára lépett, mint ahogy a kispadon kezdő Bulyáki Attila és Somlyai Gábor. A vendégeknél Christian Ramírez mondhatja el ugyanezt. Érdekesség, hogy akkor és ma is Lovas László vezette a találkozót.

5. perc: Lisztes esett el a tizenhatoson belül, a síp néma maradt.

A nyolc évvel ezelőtti mérkőzésen már az első percben betalált az FTC. Azt a gólt Nagy Dominik szerezte, aki ma már Nyíregyházán futballozik.

4. perc: Pesics betalált a kapuba, ám lesen kapta a labdát.

3. perc: Zachariassen fejelt a hazai tizenhatoson belül, nem tudta kapura irányítani a labdát.

A kezdőrúgást a nagyecsedi egyesület korábbi kiválósága, Makó Róbert végezte el. Nyolc évvel ezelőtt ő védte a hazaiak kapuját.

Elkezdődött a mérkőzés!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában