Salakmotor

2023.09.02. 18:49

Most nem a lettek, az olaszok lettek az elsők - videó, galéria!

Megszokott, remek színvonalú versenyt hozott a Nagyhalászi Speedway Ring zárótalálkozója.

Az verseny dobogósai a díjátadókkal

Fotó: Mán László

Az időjárás kegyes volt, egy kis csepergéssel megúsztuk, így kellemes nyárutóban rendezték az utolsó versenyt a nagyhalászi oválon. A páros Európa-bajnokság második elődöntőjén a résztvevő hét nemzet motorosinak a legfontosabb cél a dobogós helyezés volt, hiszen az első három helyezett jutott a kontinensbajnoki fináléba.

A találkozó előtt két 17 éves nyíregyházi fiatal, Stefáni Patrik és Suszta Martin mutathatta be tudását. Izgalmas és színvonalas versenyt láthatott a nagyérdemű, majdnem teljesen megteltek a lelátók, több ezren voltak kíváncsiak a búcsúversenyre. Nem volt könnyű latolgatni az esélyeket végül sokak számra meglepetésként az olaszok végeztek az élen. Természetesen nem érdemtelenül, hiszen négy futamukon is öt pontot szereztek, csak az elsőben a lettek és az utolsóban a szlovénok ellen nem sikerült. A második helyet különfutam döntötte el, ebben az alapkör utolsó futamán nem kis meglepetésre az taljánokat 5-1-re legyőző szlovén párost Nick Skorja, a lettet Jevgenij Kostigovs képviselte, Skorja nyert így a szlovénok (akiknél nem érkezett meg Matic Ivacic) állhattak a dobogó második fokára, a tavaly halászi elődöntőt nyerő lettek pedig a harmadikra. Bizonyára a továbbjutásban reménykedtek a csehek és az ukránok, előbbiknél a kétszer kizárt Jan Kvéch, az ukránoknál a szintén kétszer nullázó (motorhiba és kizárás) Marko Levishin betlizett – a mindössze tizenhat éves Nazar Parnitskiy több pontot szerzett rutinos csapattársánál –, így a csehek nem tudták megismételni a tavalyi második helyet. Az osztrákok zártak a hatodik helyen, a mieink pedig utolsók voltak. Magosi Norbert végül nem indult, helyette Füzesi Zsolt kapott lehetőséget.

A parádés előzések mellett sajnos bukások is voltak, volt egy hármas is. Szerencsére komolyabb sérülés nélkül megúszták a motorosok.

Két hosszabb szünet is volt. Az elsőnél egy néző lett rosszul, akit a mentőben kellett ápolni, addig pedig nem folytatódhatott a verseny. Ez idő alatt Albók József pályatulajdonos megerősítette, hogy döntése végleges, ez a búcsúverseny. Hosszan taglalta és sorolta az okokat, a nézők pedig tapssal fejezték ki szimpátiájukat. A másik kényszerszünet a 15. futam első rajtja után jött, ekkor Jan Kvéch szakította fel a légzsákot, amit ki kellett cserélni. Ez néhány perc alatt sikerült is, nem hiába hiszen a halászi pálya alkalmazottjai értik a dolgukat. 

 

Páros Európa-bajnokság, 2. elődöntő, Nagyhalász

1. Olaszország (Nicolas Covatti 12, Paco Castagna 11) 23

2. Szlovénia (Nick Skorja 14, Ante Grmek 7) 21

3. Lettország Jevgenijs Kostigovs 11, Daniils Kolodinski 10) 21

4. Ukrajna (Nazar Parnitsky 11, Marko Levishin 9) 20

5.Csehország (Vaclav Milik 12, Jan Kvech 8) 20

6. Ausztria (Sebastian Kössler 7, Daniel Gappmaier 6) 13

7. Magyarország ( Bárány Márk 4, Füzesi Richárd 3, Kovács Roland 1) 8

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában