Labdarúgás, vármegyei I. osztály

2023.10.13. 10:43

Folytatja-e a menetelését a Mándok?

Parázs párharcok a vármegyei első osztályban.

A zöld mezes Nagyecsed a Kállósemjént fogadja, míg az Újfehértó Tarpára látogat.

Fotó: Sipeki Péter

Szeptember 2-a óta nem szenvedett vereséget a Mándok csapata, amely a Kállósemjén botlásai miatt immáron a tabella első helyéről várja a bajnokság folytatását. A tizedik játékkör során az első az utolsót fogadja, hiszen a még nyeretlen Nyírmeggyes látogat a mándoki katlanba. Azért nem szabad félvállról vennie ezt a meccset a hazai egyletnek, mivel általában éppen a kötelező győzelmek a legnehezebbek.

Alakul a szalkai csapategység

Kezd összeérni a Mátészalka kerete, amely remekül erősített a nyáron, az elmúlt hetekben pedig már a mutatott teljesítmény is alátámasztotta a keret mélységét. Aktuális riválisa a Vásárosnamény sem kezdte rosszul a bajnoki idényt, a beregi klub bizonyította, hogy mindenkire veszélyes lehet, így Szalkára sem feltartott kézzel érkezik.

Gyarmati András bravúros győzelemmel debütált a nyírbélteki kispadon, miután az előző körben csapata két vállra fektette a Tarpát. A következő ellenfele a Nyírbátor lesz, amely szintén nem ígérkezik könnyű feladatnak, de az új seprű jól seper elvet vallva, remek kis mérkőzés elé nézünk.

A Tarpa eközben éppen a Nyírbéltek elleni fiaskót próbálja majd feledtetni, ám az Újfehértó is arra készül, hogy újra három pontot szerezzen, ez pedig egy egészen kiváló összecsapást alapozhat meg.

Meglepő semjéni fiaskók

Sorozatban hét győzelem után gyors egymásutánban kétszer kapott ki a Kállósemjén, pedig már úgy nézett ki, hogy a bajnoki címvédő probléma nélkül robog végig a 2023-2024-es idényen is. Ráadásul nem vár rájuk könnyű mérkőzés ezúttal sem, mivel Nagyecseden még mindig tart a Ferencváros elleni kupakaland pozitív hozadéka.

Vasárnapra két mérkőzés maradt, a Kótaj–Csenger derbi is paprikásnak ígérkezik, ugyanis mindkét gárdának nagy szüksége lenne a három pontra, ahhoz, hogy elmozdulhasson a tabella hátsó traktusából. 

Végül, de nem utolsó sorban pedig ejtsünk szót a Nagykálló–Kemecse meccsről is, melyen nem lesz könnyű dolga Sánta Tibor tanítványainak, akiknek el kellene hoznia a három pontot annak érdekében, hogy ne szakadjanak le az élmezőnytől, ellenben a Kálló is nagyon fogadkozik, hiszen első hazai győzelmére hajt.

A mérkőzések egyaránt 14 órától kezdődnek, az Ibrány–Nyíregyháza II. találkozót a hazai csapat kérésére november 8-ra halasztották.

     

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában