Labdarúgás, NB III.

2023.10.09. 12:41

Fontos győzelem itt, meglepő vereség ott

Továbbra is remek formát mutat a Kisvárda II.; fájó vereségbe szaladt be a Sényő.

Ésik Ákosék (fehérben) a Cigándot is legyőzték.

Fotó: kisvardafc.hu

A Kisvárda Master Good II. megnyerte a Cigánd elleni szomszédvári rangadót az NB III. Észak-keleti csoportjának tizedik fordulójában, ezzel megfosztva veretlenségétől a borsodi csapatot. Gerliczki Máté tanítványai ráadásul ezzel már kilenc játékkör óta veretlenek, ettől hosszabb sorozatot pedig csak az éllovas Putnok tud felmutatni.

A kemény munka kifizetődik

– Bravúros és nagyon fontos győzelmet arattunk – nyilatkozta a lefújást követően a rétközi egylet trénere. – Ezt teljes mértékben megérdemeltük, már csak azért is, mivel folyamatosan, hétről hétre nagyon jó munkát végeznek a játékosok. Ennek pedig csak a hétvégi mérkőzéseken tudják learatni a gyümölcsét. Most is ez történt! 

A Kisvárda II. ezzel pontszámban beérte a Cigándot, ám rosszabb gólkülönbsége miatt maradt a harmadik.

Mindeközben vármegyénk másik alakulata, a Sényő FC Selyem-Ber a DVTK centerpályáján játszhatott, ahol a Diósgyőr tartalékcsapata várt rá. A nyírségi alakulat hiába védekezett ezúttal is stabilan két beívelés megpecsételte a sorsát, minek okán nem sikerült egyetlen pontot sem elcsennie az ellenfelétől. 

– Gyakorlatilag a sokadik mérkőzésünket hozzuk le úgy, hogy az ellenfelünknek nem adunk lövési lehetőséget, ellenben a hosszúra beívelt labdákat meg nem tudjuk megoldani – mondta keserűen a meccs után Fiumei Viktor a sényői edzőpáros tagja, aki Imrő Lászlóval közösen irányítja a csapat munkáját. 

A vereség következtében a szabolcsi alakulat az osztályozós, tizenharmadik pozícióba csúszott vissza, ráadásul a következő fordulóban sem lesz könnyű dolga a csapatnak, hiszen az éllovas Putnokhoz látogatnak, míg a Kisvárda II. az Eger otthonában lép pályára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában