Jégkorong, Szabolcsi Sólymok

2023.12.21. 14:10

Utánpótlás tornát rendeztek

Szép lassan a jégkorong is megveti a lábát a vármegyeszékhelyen.

A Szabolcsi Sólymok ifjú tehetségei.

Fotó: Szabolcsi Sólymok

Szinte minden hétvégére jut egy jégkorongtorna a Szabolcsi Sólymok csapatai számára, a mögöttünk hagyott hétvégén előszőr az U10-es, majd az U12-es korosztály lépett pályára a városi jégpályán. 

A kicsiknél még a lányok és a fiúk vegyesen játszhatnak, számukra sokat számít, hogy novembertől hazai környezetben kergethetik a pakkot.

Fontos a hazai pálya előnye

– Az alapozáson már túl vagyunk, most már az egyéni képzésé a főszerep – nyilatkozta Csiki Csaba vezetőedző. – Igyekszünk fejleszteni a játékosaink technikai tudását, a korcsolyázó képességét.

Az eredmény ezekben a korosztályokban még másodlagos, az edzők arra törekednek, hogy a tréningeken gyakorolt elemeket viszont lássák a pályán. 

– Akkor van könnyű dolgunk, amikor a jégpálya nyitvatartása lehetővé teszi, hogy teljes értékű edzésmunkát végezzünk – folytatta Dr. Zsoldos Barnabás, a Szabolcsi Sólymok elnöke. – A városvezetés ígérete szerint március 31-ig lesz biztosítva a jég, ez pedig megteremti azt az alapot, amellyel tudjuk bizonyítani, hogy nem hiábavaló a befektetett munka, mert így tud igazából beérni az edzéseink gyümölcse. Úgy gondolom, hogy az elmúlt időszakban bizonyítottunk, minden egyes tornánkon, minden korosztályunk győztesen kerül ki. Az U14-es csapatunknak esélye van arra, hogy az országos bajnokságba is bejusson. 

A hétvégi tornán a Debrecen, a Sátoraljaújhely és a Kazincbarcika vett még részt a nyíregyházi csapat mellett. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában