Labdarúgás, felkészülési meccs, Nyíregyháza Spartacus FC

2024.01.28. 17:53

Potyogtak a gólok a Szpari edzőmeccsén

A bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a Nyíregyháza Spartacus.

Myke Ramos góljával szerzett vezetést a Szpari.

Fotó: Klub

A Szparit az NB I.-es Mezőkövesd látta vendégül, a felek a Zsóry Edzőcentrumban futottak ki a gyepre, ahol zárt kapuk mögött 3x45 percet játszottak.

Remekül kezdett a Nyíregyháza

Jól indult a meccs, a 15. percben megszerezte a vezetést a szabolcsi egylet. Alaxai passzolt Kesztyűshöz, aki a védők mögé ívelt, Myke pedig lefutotta az emberét, majd a kapuba lőtt. Öt perccel később egyenlített a hazai csapat, Drazic volt eredményes. A 33. percben Kovácsréti csapott le egy labdára, majd indult el az ellenfél tizenhatosa felé és lőtt a kapuba. Sajnos azonban ezúttal is gyorsan egyenlített a házigazda, a 38. percben Babunski talált a Szpari hálójába. 

Az 63. percben ismét a mieink vezettek, a csereként beálló Nagy Barnabás egy lecsorgó labda után kapásból lőtte ki a sarkot. A 81. percben büntetőt kapott a Mezőkövesd, Drazic pedig nem is hibázott, ezzel ismét egalizálva az állást. Több gól már nem esett a rendes játékidőben.

Játszottak még 45 percet

A két csapat megállapodott abban, hogy a 90 perc után további 45 percet játszanak az együttesek, ahol már a cserék léptek pályára, hogy ők is meccsterhelést kapjanak. Ezt a 45 percet Lukic góljával 1-0-ra a Mezőkövesd nyerte.

Mint ismert, a Nyíregyháza Spartacus az élen zárta az NB II.-es pontvadászat őszi felvonását. A csapat a téli felkészülés egy részét Törökországban töltötte, gőzerővel készülve a február 4-i folytatásra, amikor a Tiszakécske gárdáját látja vendégül a Balmazújvárosi Városi Stadionban. 

További jó hír a gárda háza tájáról, hogy a vármegyei első osztályban érdekelt Szpari II. ugyancsak felkészülési mérkőzésen 11–0-ra győzte le az osztálytárs Kemecsét.

Felkészülési meccs
Mezőkövesd–Nyíregyháza Spartacus 90 perc után 3-3 (2-2)
Mezőkövesd: Piscitelli, Kállai, Pillár, Beriasvili, Vajda, Gomis, Cseke, Babunski, Molnár, Samperio, Drazic. Csere: Kovácsik, Szilágyi, Szolgai, Kojnok, Szivacski, Bőle, Szalai, Kállai, Lukic, Hegedűs, Nagy G. Vezetőedző: Kuttor Attila.
Nyíregyháza: Dala (Fejér 90.) – Baki (Tamás 90.), Alaxai (Temesvári 90.), Gengeliczki (Deutsch 90.), Farkas (Pataki 90.), Toma (Vass 90.), Kesztyűs (Sigér 90.), Kovácsréti (Nagy B. 46.), Nagy D. (Herjeczki 90.), Myke (Novák 90.), Géresi (Beke 90.). Vezetőedző: Tímár Krisztián.
Gól: Drazic (20., 82. - 11-esből, Babunski (40.), illetve Myke (15.), Kovácsréti (35.), Nagy B. (54.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában