Labdarúgás, NB I., Kisvárda Master Good

2024.02.19. 11:00

Tizedszer nyertek hátrányból

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos mérkőzést nyert meg a Kisvárda.

Branimir Cipetic gólja döntött.

Fotó: kisvardafc.hu

A szombati volt a Kisvárda Master Good csapatának tizedik olyan mérkőzése az élvonalban, amelyet hátrányból fordítva nyert meg. Legutóbb ugyancsak a Mezőkövesd ellen ért el hasonló bravúrt a rétközi egylet, hiszen az októberi, hazai meccsen is 0–1-ről fordított 2–1-re.

Cipetic volt a meccs legjobbja

A Kövesd az egyedüli csapat, amely ellen a bajnokságban eddig megszerezhető mind a hat pontot begyűjtötte a Várda. A találkozó legjobbja egyértelműen Branimir Cipetic volt, aki eddigi egyik legjobb mérkőzését játszotta a Kisvárda színeiben. A bosnyák válogatott labdarúgó góllal és gólpasszal segítette a csapatát. Habár eredetileg jobbhátvédként kezdett volna, de végül középpályásként magaslott ki a mezőnyből: előbb szépen készített elő Andrija Filipovicnak, majd gyönyörűen tekert a mezőkövesdi kapu jobb oldalába. Szépségdíjas gólja ráadásul három pontot ért a bennmaradásért küzdő együttesnek. 

Persze nem Cipetic volt az egyetlen, aki kiemelkedett a Kisvárda keretéből. Ötvös Bence is kitett magáért, pedig ő sem a megszokott posztján lépett pályára.

Lökést kaphatnak a folytatásra

– Jól éreztem magam belső védőként, úgy fogtam fel, hogy ezúttal mélységből kell a csapat hasznára lennem – mondta a közmédia kamerái előtt a lefújást követően Ötvös. – A srácokkal nagyszerűen kisegítettük egymást, különösen az utolsó húsz percben, amikor nagy volt rajtunk a nyomás. Azt láttam a társakon, hogy mindenki hisz a győzelemben. Korábban egy-egy bekapott gól után lógattuk az orrunkat, most viszont biztattuk egymást, ezért biztos voltam benne, hogy megfordítjuk a meccset. Boldogok vagyunk, hiszen ez a siker lökést adhat a folytatásra. 

A két csapat helyet cserélt a tabellán, öröm az ürömben, hogy a Kisvárda hátránya így is hét pont a tizedik Újpest mögött, így a probléma még koránt sem megoldott, ellenben ezzel a sikerrel végre-valahára elindulhat azon a bizonyos úton a gárda. Ami a folytatást illeti, a bajnokság huszonkettedik fordulójában az éllovas Paksi FC érkezik a Várkerti Stadionba, akik ellen hatalmas bravúrra lenne szüksége Feczkó Tamás csapatának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában