Labdarúgás, vármegyei foci

2024.02.23. 11:01

Újra rúgják a labdát a vármegyei első osztályban

Négy csapat pályázik még komoly eséllyel a bajnoki címre.

A piros mezes Mándok a Nagykállóval, míg a Kemecse a Kótajjal kezd.

Fotó: Gazdag Mihaly

A hosszú téli szünetet követően a hétvégén folytatódik a Nyír-Wetland vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. A tizenhatodik fordulóban öt mérkőzést rendeznek szombaton, hármat pedig vasárnap.

Új edzők összecsapása

A szombati nap egyik érdekes találkozója lehet a Nyíregyháza Spartacus II. és a Vásárosnamény összecsapása, ahol mindkét kispadon változás történt, a Szparinál Szatke Zoltán, míg a Vásárosnaménynál immáron Piskóti Zsolt irányítja a csapat munkáját.  

Újfehértón ugyancsak új szakembert köszönthetünk, az NB III.-ból jól ismert Antal István személyében. A fehértóiakra rögtön egy nehéz mérkőzés vár, hiszen a Csenger látogat hozzájuk.

A téli szünetben igencsak megerősödő Mátészalka, immáron egyértelműen a bajnoki cím álmával utazik Nagyecsedre, ahol rögtön egy szomszédvári rangadóval kezd. A bajnokság kiélezettségét jól szemlélteti, hogy az első négy helyezett között mindössze három pont a differencia. 

Talán a forduló rangadójának tekinthető a Tarpa és a Nyírbátor találkozója. Bubis Iván egylete szintén harcban van a bajnoki címért, a Nyírbátor ellen azonban észnél kell lenni, hiszen Erdei Zoltánék is azért küzdenek, hogy a tabella élmezőnyében zárjanak.

Éleződik a harc a bajnoki címért

A címvédő Kállósemjén sem mondott le még a bajnoki álmokról, az Ibrány személyében pedig egy olyan egyletet fogadnak, amely a tabella hátsó traktusából menekül. Tisztában is vannak azzal Vologyimir Ovszijenkóék, hogy a kötelezőt mindig nehéz hozni.

Igazi presztizsrangadónak ígérkezik a Kemecse és a Kótaj párharca. Előbbi csapat rendesen átalakult a télen, ellenben utóbbi is bizakodik abban, hogy egy jó tavaszi rajt megteremtheti a kellő motivációt a folytatásra.

Nem változtak a mándoki célok

Az éllovas Mándok is beleerősített a télen, az új játékosok beépítése pedig a felkészülési meccsek alapján jól sikerült. A csapat céljai nem változtak, szeretnék az összes hátralevő mérkőzésüket megnyerni, így ezzel a hozzáállással utaznak Nagykállóba is.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában