Röplabda, női Extraliga, Fatum-Nyíregyháza

2024.03.19. 12:17

Bízva egy simább meccsben

Jön az alsóházi rájátszás első fordulós párharcának második felvonása.

A jó sáncmunkára ezúttal is nagy szükség lesz.

Fotó: Dodó Ferenc

A vártnál szorosabban alakult a Fatum-Nyíregyháza és a DVTK párharcának első felvonása, hiszen a szabolcsi egylet hatalmas csatában, 3:2-re győzte le riválisát. Túl sok idő nem volt a pihenésre, mivel szerdán ismét egymásnak feszülnek a felek, ráadásul idegenben, Diósgyőrben.

A lelki előny a Fatumnál van

– A hazai mérkőzés első két szettjében nagyon gyengén játszottunk – értékelt még a szombati találkozóra visszatekintve a Fatum vezetőedzője, Adrian Chylinski.– Talán túl közel volt még az elveszített kupameccs és a negyeddöntős párharc, ami mentálisan megviselte a játékosokat. Aztán csak elkezdtünk röplabdázni, a lányok pedig megmutatták az igazi karakterüket. Hátrányból fordítva győztünk, ez pedig lelkileg is hatalmas előnyt biztosít számunkra.

Ha valamire, akkor erre pedig építhet a gárda. A felek között ugyanis elég nagy a tudásbeli különbség, így egyszerűen nem engedheti meg magának a Nyíregyháza, hogy a második meccs elején is az öltözőben maradjon, át kell lépnie a saját árnyékán. 

A csapathoz tartozó további hír, hogy a Magyar Röplabda Szövetség Etikai és Fegyelmi Bizottsága a MÁV Előre Foxconn női együttesét egy zárt kapus mérkőzéssel és egymillió forintos pénzbírsággal büntette a Fatum elleni bajnoki negyeddöntő során történtek miatt. Mint ismert, a fehérvári csarnok öltözőjében dartsnyilakkal dobálták meg a nyíregyháziak kifüggesztett csapatképét. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában