Labdarúgás, NB I., Kisvárda Master Good

2024.03.17. 20:47

Kihasználta az MTK a Kisvárda hibáit

Egyre nehezebb helyzetbe sodródik a rétközi egylet.

Fájó vereséget szenvedett a Kisvárda az MTK otthonában.

Fotó: kisvardafc.hu

A labdarúgó NB I. huszonhatodik fordulójának zárómérkőzésén a tabella nyolcadik helyén tanyázó MTK a kiesés elől menekülő, utolsó előtti Kisvárdát fogadta. A találkozó érdekessége volt, hogy habár a felek immáron tizenkettedszer feszültek egymásnak, a fővárosiak még soha nem tudták legyőzni hazai pályán a rétközi egyletet.

Az első negyedóra tapogatózását követően távoli lövésekkel próbálkoztak a felek, majd a tizenhetedik percben egy jobb oldali Hej Viktor bedobás után Molnár Rajmund elé került a labda, a szélső lefordult Lippai Tiborról, és ballal a bal alsóba lőtt. Habár a mezőnyben kiegyenlített küzdelem folyt, a harmincötödik percben megduplázta az előnyét a házigazda. Lucas a tizenhatos jobb oldalán belül teljese feleslegesen felrúgta Varju Bendeket, amiért Pintér Csaba tizenegyest ítélt. Jöhetett a VAR-vizsgálat, amely szintén igazat adott a játékvezető döntésének. Bognár István pedig magabiztos volt, jobbal a kapu közepébe lőtt, Kovács Marcell ugyan érezte az irányt, ám hárítania nem sikerült. A félidő további részében már nem született több gól. 

A második játékrész elején újabb MTK lehetőségek adódtak, majd kissé váratlanul Branimir Cipetic bombáját kellett bravúrral kitolnia Demjén Patriknak. Alig tíz perccel később Stieber Zoltán tornáztatta meg Kovácst, akit nem sokkal később a korábbi várdai kiválóság, Hej is próbára tett. Négy perccel a rendes játékidő letelte előtt aztán csak megszerezte a becsületgólt a Kisvárda, Cipetic emelt egy szabadrúgást az ötösre balról, jobbal, Aleksandar Jovicic pedig megelőzte Demjént, és a kapu közepébe fejelt. A hátralévő idő azonban már kevés volt a szabolcsi gárdának ahhoz, hogy egyenlítsen, így fájó vereséggel távozott az Új Hidegkúti Nándor Stadionból.

Labdarúgás: NB I., 25. forduló

MTK Budapest–Kisvárda Master Good 2–1 (2–0)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Pintér (Huszár, Rózsa).
MTK: Demjén – Hej, Kádár, Nagy Zs. – Varju, Kosznovszky, Bognár I., Kata, Kovács P. (Antonov, 64.) – Jurina (Stieber, 44.), Molnár R. (Végh B., 77.). Vezetőedző: Horváth Dávid.
Kisvárda: Kovács M. – Lippai, Jovicic, Széles – Lucas (Melnik, 60.) – Navrátil, Cipetic, Makowski (Ilievszki, 79.) – Wellington Nem (Nikolov, 60.) – Szpaszics (Balogh N., a szünetben), Mesanovic (Filipovic, a szünetben). Vezetőedző: Feczkó Tamás.
Gól: Molnár (17.), Bognár I. (34. - 11-esből), illetve Jovicic (86.). 

– Egy a kiesés ellen küzdő csapat nem kezdhet így – kezdte értékelését a mérkőzést követő hivatalos sajtótájékoztatón a Kisvárda vezetőedzője, Feczkó Tamás. – Gólt kaptunk bedobás után, aztán összehoztunk egy felesleges tizenegyest. Nulla kettő után többet birtokoltuk a labdát, volt sok beadásunk, de nagy helyzetet nem alakítottunk ki. Nem tudtunk nyomást helyezni a középső zónában a riválisra. A nagy tét, a kiesés elleni küzdelem nyilván rányomja a bélyegét a játékosaim teljesítményére, de ez nem mutatkozhatna meg a teljesítményükön, hiszen mindannyian profik.

Lippai Tibor az utolsó pillanatban került be a kezdő csapatba, s habár az első gólnál róla fordult le az ellenfele, ám összességében tisztes helyt állt.

– Még nem kerültem olyan helyzetbe, hogy közvetlenül a meccs előtt lettem kezdő, de ez is azt bizonyítja, hogy mindig készen állok – mondta Lippai. – Ami a mérkőzést illeti, két elkerülhető gólt kaptunk, s bár előttem is adódott lehetőség, sajnos későn szépítettünk. Nem adjuk fel, még nyolc bajnoki vár ránk, mindent megteszünk a bennmaradásért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában