Helyi sport

2024.03.17. 17:05

Zsinórban harmadszor nem győzött a Szpari

A Nyíregyháza Spartacus nem játszott rosszul, ám képtelen volt betalálni a Szeged elleni rangadón.

A fekete mezes nyíregyháziak védekezésére nem lehetett panasz

Fotó: Trifonov Éva

A közvélemény már biztos feljutónak kiáltotta ki a Nyíregyháza Spartacust, aztán a piros-kékek egymást követő két meccsükből csak egy pontot szereztek. Közben a legfőbb üldözők, vagyis az ETO FC Győr és a Vasas sem brillírozott, így pánikra még nem volt ok, de a Szeged elleni, múlt vasárnapi rangadóra nagyon oda kellett figyelni, mert a vendégek zsinórban szerzett három győzelemmel visszatértek a feljutásért vívott harcba.

A két csapat remek szezonjának a jó védekezés az egyik kulcsa, amit az is mutat, hogy a Szeged a legkevesebb, a Nyíregyháza a második legkevesebb gólt kapta idáig. A nyíregyházi játékosoknak ilyen stabil gárda ellen kellett volna eleget tenni Tímár Krisztián vezetőedző elvárásainak: a tréner azt szerette volna, ha csapata gyorsabban támadna, mint a Budafok ellen tette. Ezt nehezítette, hogy eltiltás miatt éppen a gárda talán legkreatívabb futballistája, Nagy Dominik hiányzott a keretből, míg Géresi Krisztiánra és Myke Ramosra sérülés miatt nem számíthatott a szakvezető.

Az első huszonöt percben inkább a védekezési erősségek domborodtak ki, egy-egy szögleten és néhány veszélytelen beívelésen túl semmit nem jegyezhettünk fel. Idővel aztán alakult a Szpari játéka. Labdaszerzésekhez vezetett a letámadás, illetve a hazaiak Nagy Barnabás révén többször is megbontották ellenfelük védelmének jobb oldalát, az innen érkező beadásokból kétszer – az egyébként nagyon aktív – Kovácsréti Márkon, egyszer a kapáslövésre üresen érkező Farkas Bendegúzon múlt, hogy még csak a kaput sem találta el a kísérletük. A vendégeknél Márkvárt Dávid futballozott aktívan, szinte minden szegedi támadás rajta folyt keresztül, más kérdés, hogy az akciók sok esetben csupán másodpercekig tartottak és nem jutottak el a nyíregyházi tizenhatosig.

A második félidőben sem változott a játék képe. Továbbra is a mieink kezdeményeztek többet, ám még kevesebb lehetőséget alakítottak ki, mint az első játékrészben, míg a Szeged a ráadás utolsó percéig egyszer sem veszélyeztetett. A legjobban védekező csapatok csatájában tehát nem hogy gólt, még kaput eltalált kísérletet sem láthattunk.

A Szpari az egy ponttal nem igazán lépett közelebb a céljához, sőt, csökkent is az előnye, mert az ETO és a Vasas is győzött.

Labdarúgás: NB II., 25. forduló

Nyíregyháza Spartacus–Szeged 0–0
Balmazújváros, v.: Kovács (Aradi, Sinkovicz).
Nyíregyháza: Dala – Baki, Alaxai, Temesvári (Gengeliczki, 84.) – Farkas B., Sigér Á., Kesztyűs, Nagy B. – Kovácsréti, Novák Cs. (Beke, 81.), Gresó. Vezetőedző: Tímár Krisztián .
Szeged: Molnár-Farkas – Gera N., Szilágyi Z., Horváth M., Kővári – Haris (Nyári, 90+3.), Márkvárt – Papp Á. (Óvári, 83.), Bíró B., Palincsár – Borvető (Gajdos, 87.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában