Labdarúgás

2024.04.26. 11:52

Így tudja életben tartani a reményeit a Kisvárda

A Kisvárdának nagy valószínűséggel a saját bravúrja mellett az Újpest botlására is szüksége van.

jasmin Mesanovicék ebben az idényben még nem szereztek pontot a Fehérvár ellen

Fotó: Kovács Péter/Nemzeti Sport-archív

Március végén joggal gondolhatták azt sokan, hogy a Kisvárda Master Goodnak már nincs esélye a bennmaradás kiharcolására. A szabolcsiak akkor úgy álltak a tizenegyedik helyen, hogy zsinórban háromszor kikaptak, a Zalaegerszeg pedig győzelemmel tizenkét pontra növelte előnyét. Az egész idényben látott teljesítményhez képest nevezhetjük megtáltosodásnak, amit a csapat bemutatott az elmúlt hetekben, hiszen úgy ért el két döntetlent és egy győzelmet, hogy elhozott egy-egy pontot Miskolcról, valamint a Ferencváros otthonából, a két találkozó között 4–1-re megverte az Újpestet.

A Várda kilenc pontra csökkentette a különbséget az utolsó, még bennmaradást érő helyen álló csapattal szemben, amelyik immáron az Újpest. A helyzet persze továbbra sem kedvező, hiszen már csak négy forduló van hátra, viszont Feczkó Tamás együttese ezen a hétvégén is megmenekülhet, ha a 30. fordulóban legalább ugyanannyi pontot ér el, mint az Újpest. A kiesés abban az esetben válik biztossá, ha a mieink hétvégén kevesebb pontot gyűjtenek be, mint a lila-fehérek.

Tegyük hozzá, hogy a csodához, vagyis a bennmaradás kiharcolásához az újpestiek botlásai mellett valószínűleg az is kell, hogy a Kisvárda az összes hátralévő mérkőzését megnyerje, és már a vasárnapi feladat sem egyszerű a Fehérvár FC ellen (15.15-kor a Várkerti Stadionban). A Fejér vármegyeiek az előző öt bajnokijukból hármat megnyertek és kétszer döntetlent játszottak, nagy hajrával felléptek a tabella második helyére.

A két gárda idáig 17-szer játszott egymással az élvonalban, háromszor nyert a Kisvárda, ugyanennyi alkalommal döntetlen született, tizenegyszer a Fehérvár győzött. A párosításban legutóbb 2022 augusztusában nyertek a várdaiak, idegenben azonban még egyszer sem szereztek pontot. Az ebben játszott két meccsen 3–1-re és 2–1-re diadalmaskodott Bartosz Grzelak csapata.

További információ, hogy az utolsó fordulót leszámítva az összes hátralévő mérkőzés pontos időpontja ismert. A Kisvárda május 4-én 15.30-tól játszik a Puskás Akadémia vendégeként, 12-én 14.15-kor hazai pályán játszik a Mezőkövesddel. Az utolsó játéknapon Pakson futballoznak a várdaiak, a mérkőzés pontos időpontját később jelöli ki az MLSZ.

Labdarúgás: NB I., 30. forduló

Péntek
ZTE–Puskás Akadémia lapzárta után
Szombat
Paks–Mezőkövesd 14.30
DVTK–Kecskemét 17
DVSC–Újpest 19.30
Vasárnap
Kisvárda–Fehérvár FC 15.15
MTK–Ferencváros 17.45

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában