Kézilabda, Kisvárda Master Good SE

2024.05.26. 20:33

Egy félideig tartotta magát a Kisvárda

A bajnoki bronzérmes Mosonmagyaróvár tíz gólos győzelmet aratott a Kisvárda Master Good SE vendégeként vasárnap este.

Szon.hu

Fotó: Gazdag Mihály

Mint az ismert, a Kisvárda Master Good SE szerdán legyőzte a Békéscsabát és ezzel bebiztosította élvonalbeli tagságát. Vasárnap a bajnokság utolsó fordulójában a Mosonmagyaróvárt látta vendégül.   Gyurka János együttese már biztos bronzérmesként érkezett Kisvárdára, hiszen szombaton a bajnok Ferencváros hazai pályán 33-29-re legyőzte a DVSC-t, így a vendégek a vasárnapi eredménytől függetlenül harmadik helyen végeztek. Minden adott volt tehát, hogy egy tét nélküli, jó iramú, élvezetes mérkőzést játsszanak a felek.
A találkozó előtt a Kisvárda ügyvezetője, Bányász-Szabó Valéria és Dr. Seszták Miklós, a térség országgyűlési képviselője virágcsokorral köszönt el a klub nevében a búcsúzó játékosoktól, Siska Pálmától, Juhász Grétától, Akijama Nacumitól, Ivana Djatevszkától, Nadja Micsevszkitől, Sápi Grétától és Torda Vanessától.
Nagy iramban, a védekezéssel kevésbé törődve kezdtek a csapatok, felváltva estek a találatok. A Kisvárda tartotta a lépést ellenfelével, sőt a 10. percben Karnik Szabina góljával a hazaiaknál volt az előny. A folytatásban sem a védelmek domináltak, a hazaiaknál Karnik Szabina, míg a vendégeknél Pásztor Noémi volt a gólfelelős. A közönség élvezte a sok találatot, a szakvezetők viszont egy-egy időkéréssel jelezték az övéiknek, hogy keményítsék fel kicsit a falukat. Kéréseik azonban nem találtak meghallgatásra, továbbra is potyogtak a gólok. Jobbára a Kisvárdánál volt az előny, Kovalcsik Bianka találatával már kettő is volt közte. Hátrányát azonban ledolgozta a Mosonmagyaróvár, így a felek döntetlen állással vonultak az öltözőbe.
Fordulás után rendezte védelmét Gyurka János együttese és a hazaiak technikai hibáit is kihasználva háromgólos előnyre tettek szert. Józsa Krisztián időkéréssel próbálta megtörni a ritmust váltó Mosonmagyaróvárt. Nem sikerült azonban útját állni Tóth Eszterék lendületének és elöl is akadozott a gépezet, sokszor passzívig támadtak, így egyre nyílt az olló. Faragó Luca találatával először vezetett hat góllal a Mosonmagyaróvár. Itt azonban nem álltak meg, tovább növelték előnyüket, a lefújás előtt másfél perccel Tóth Gsabriella tette közé a tízet. A Kisvárda csak az első félidőben tudta megnehezíteni a bronzérmes dolgát, így vereséggel búcsúzott a szezontól.

Kisvárda Master Good SE–Motherson Mosomagyaróvári KC 25–35 (17–17)
Kisvárda, 251 néző, v.: Kiu G., Kiu T. 

Kisvárda: Mátéfi D. – Akijama 1, Karnik Sz. 8 (3), Ajano, Szabó Lili 5, Siska 1, Mérai 3. Csere: Leskóczi, Szaracs (kapusok), E. Novak, Juhász Gréta 4, Kovalcsik B. 1, Makó, Gém, Bucsi 2, Micsevszki. Edző: Józsa Krisztián.
Mosonmagyaróvár: Szemerey – Udvardi 1, Lancz, Pásztor N., 6, Ivancok 5, Tóth Eszter 8 (5), Stranigg Zs. 3. Csere: Hadfi, Horváth Sz. (kapusok, Tóth G. 3, Sztankovics K., Albek 4, Varga Emília 2, Schatzl Natalie, Faragó Luca 2, Bardi 1. Edző: Gyurka János.
Az eredmény alakulása. 3. perc: 1–1. 9. p.: 5–5. 15. p.: 8–7. 21. p.: 11–11. 25. p.: 15–13. 30. p.: 17–17. 38. p.: 18–21. 43. p.: 20–25. 49. p.: 21–27. 54. p.: 23–30. 59. p.: 24–34.
Kiállítások: 4, illetve 10 perc. Hétméteresek: 5/3, illetve 5/5.
MESTERMÉRLEG
Józsa Krisztián: – Gratulálok a Mosonmagyaróvárnak az idei teljesítményéhez. Mi szerdán teljesítettük a minimális elvárást, bennmaradt a csapat az élvonalban. Szerettük volna méltóképpen lezárni a szezont és elbúcsúzni távozó játékosainktól. Nagyon jó első félidőt játszottunk, a második félidőben aztán kijött a két csapat közötti különbség. 
Gyurka János: – Nehéz mérkőzés volt ez számunkra, hiszen három hét alatt ez volt a nyolcadik. Úgy érkeztünk Kisvárdára, hogy a legnagyobb sebességgel a legjobb játékunkat nyújtsuk. Az első félidőre rányomta a bélyegét a hosszú utazás, a második félidőben összeállt a védekezésünk és ritmust is váltottunk, ez hozta meg a győzelmet. Gratulálok a lányoknak az egész éves teljesítményükért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában