Labdarúgás, Nyír-Wetland vármegyei I. osztály

2024.05.24. 12:54

Eldőlhet a bajnoki cím sorsa

Amennyiben győz a Tarpa, úgy megnyeri a 2023-2024-es pontvadászatot.

Kemecsén kell életben tartania a reményeit a Mátészalkának.

Fotó: Sipeki Péter

Matematikailag már csak három csapat érhet oda az első helyre a Nyír-Wetland vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban. A Tarpa lépéselőnyben van a többiekkel szemben, hiszen egy esetleges győzelemmel akár már egy fordulóval a pontvadászat vége előtt bebiztosíthatja a bajnoki címét. A Mátészalka és a Mándok is odaérhet még, ehhez viszont az kell, hogy a Tarpa kikapjon.

Nehéz meccs vár a Tarpára

Szombaton hat, vasárnap pedig két mérkőzés szerepel a huszonkilencedik forduló programjában. A Tarpának ráadásul nem lesz könnyű dolga, hiszen a bombaformába lendülő, tíz meccs óta veretlen Nagyecsedhez látogat, s mivel Harbula Balázsék még odaérhetnek a dobogóra, így érthető módon nekik sem mindegy, hogy milyen eredmény kerül majd fel a lefújás pillanatában az eredményjelzőre. 

A „nagyok” közül talán a második helyezett Mátészalka van a legkönnyebb helyzetben, amely klub nem titkoltan három pontért utazik Kemecsére. 

Rangadónak tekinthető a Kállósemjén és a Mándok találkozója, s habár a címvédő már kiszállt az első helyért zajló csatából, arra még esélye lehet Vologyimir Ovszijenko alakulatának, hogy „elgáncsolja” ellenfelét. 

A Nyíregyháza II. idén is bebizonyította, hogy építhet a fiataljaira, akikkel futógyorsaságban nem nagyon van, aki felvegye a versenyt, éppen ezért a Nyírmeggyesnek sem lesz könnyű dolga Örökösföldön. 

A Vásárosnamény minden tőle telhetőt megtett a biztos bennmaradás érdekében, az i-re a pontot pedig egy esetleges Csenger elleni sikerrel teheti fel.

Három pontért utazik az Ibrány

A tabella aljára tekintve az Ibrány sem adta fel még a reményt, a Nyírbéltek ellen azonban nem lesz könnyű dolga, ám ahogy Kiss Péter fogalmazott: csak a három pont az elfogadható.

Az Újfehértó és a Kótaj csapatainak már tét nélküli az utolsó két forduló, így a közönség kiszolgálására helyezhetik a felek a legfőbb hangsúlyt.  

A Kállósemjén–Mándok összecsapás mellett ugyancsak vasárnapra került a Nagykálló-Nyírbátor találkozó. A házigazda szeretne szépen búcsúzni a hazai közönségétől, míg a Bátor megtörné az átkát, hiszen tavasszal még nem tudott meccset nyerni idegenben. 

Mindent összvetve három kiemelt jelentőségű találkozót rendeznek ezen a hétvégén, melyek eredményei akár még úgy is alakulhatnak, hogy bajnokot avatnak – sőt mondjuk ki nyíltan, erre elég nagy a sansz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában