Labdarúgás, NB III., Sényő, Kisvárda II.

2024.05.24. 11:22

Érem és bennmaradás a tét

Sok mindenről dönt a labdarúgó NB III. Észak-Keleti csoportjának utolsó fordulója.

Nem hibázhat a Kisvárda II.

Fotó: kisvardafc.hu

A tizenkettedik, még biztos bennmaradást érő pozícióból várja a bajnokság utolsó, harmincadik fordulóját a Sényő FC Selyem-Ber. Nagy Sándor csapata az igencsak jó erőkből álló Tiszaújvárost fogadja, s ahhoz, hogy biztosra menjen nincs más választása, minthogy otthon tartsa a három pontot.

Szükségük van a három pontra

– Minden meccs fontos számunkra, tudjuk, hogy egy nagyon jó csapat érkezik hozzánk – vezette fel a találkozót lapunk megkeresésére a tréner. – Az elmúlt hat-nyolc fordulóban már sikerült megmutatnunk  a valódi arcunkat, ellenben a szerencse többször is elpártolt mellőlünk. Szükségünk van a pontokra éppen ezért mindent meg is teszünk majd annak érdekében, hogy bebiztosítsuk a bennmaradásunkat.

A Tiszaújváros jelenleg a hatodik, amennyiben a borsodi gárda kikap, de a Karcag nyer, akkor is csak egy helyet veszít a tabellán, így számukra túl nagy tétje nincs már ennek a találkozónak.  

Ellenben vármegyénk másik csapata a Kisvárda Master Good II. is a Sényő segítségére siethet, hiszen Gerliczki Máté társasága azt a Salgótarjánt fogadja, amely közvetlenül a nyírségi alakulat mögött tanyázik. Ráadásul a rétköziek számára hatalmas a tét, mivel ha nyernek, bronzérmesek.

A bronzéremért küzd a Kisvárda

– Az őszi odavágón 2–0-ra kikaptunk Salgótarjánban – mondta el lapunk megkeresésére, Gerliczki Máté. – A lefújás után azt ígértem, hogy a meccs tavaszi visszavágóján meg fogjuk majd mutatni, hogy normális körülmények között mire vagyunk képesek. Mint arra sokan emlékezhetnek, akkor egy a játékra szinte teljesen alkalmatlan, saras, szinte mocsaras pályán  küzdöttünk. A párharcokban nagyon erős ez a csapat, így akkor nem volt arra esélyünk, hogy feléjük kerekedjünk. A feltételek most adottak lesznek. A hőn áhított céljaink eléréséhez pedig nyernünk kell. Hetek óta aról beszélünk, hogy odaérhetünk a dobogóra, a srácok egész éves teljesítményét elnézve pedig ezt meg is érdemelnék. A saját kezünkben van a sorsunk, győznünk kell, nem szabad, hogy ez a bronzérem a DVSC II. ölébe hulljon – a debreceni csapat a Tiszafüred ellen lép pályára. 

A bajnokság utolsó fordulójában minden mérkőzés egységesen vasárnap 17 órakor kezdődik. 

Labdarúgás: NB III., 30. forduló

Kisvárda Master Good II.–Salgótarján
Kisvárda, Várkerti Stadion,v.: Tóth T. (Vilmányi, Tóth Á.).
Sényő FC Selyem-Ber–Termálfürdő FC Tiszaújváros
Sényő, Sporttelep, v.: Farkas (Nagy, Végh).
További mérkőzések: Putnok–Cigánd, REAC–Hatvan, DEAC–Karcag, DVSC II.–Tiszafüred, DVTK II.–Eger, Újpest II.–Gyöngyös.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában